Το Bulldog GT της δανέζικης HBH είναι ένα project για ένα και μοναδικό σπορ αυτοκίνητο με τον κινητήρα στη μέση που βασίζεται δε στην Aston Martin V12 Vantage.

Το Bulldog GT project το ετοίμασε λοιπόν η HBH εταιρία που τα αρχικά της είναι από τα ονόματα των δημιουργών της, Jesper Hermann, Christian Brandt και Torben Hartvig, οι δύο πρώτοι είχαν σχεδιάσει το Zenvo ST1.

Στην καρδιά του αυτοκινήτου ο κινητήρας της Aston Matin, ένας 6.0λιτρος V12 unit, με δύο τούρμπο που ‘παράγει’ 666 ίππους και 756 Nm ροπής. Το αποτέλεσμα είναι τα 0-100 σε 3.9” και η τελική στα 300 χλμ/ώρα.

Είπαμε ο κινητήρας είναι στο κέντρο, ενώ το σώμα είναι από αλουμίνιο και υπάρχει ένα σχετικά κοντό καπό και ένα πιο μακρύ πίσω τμήμα αν και η σχεδιαστική γλώσσα ομιλεί.. Aston Martin σε στιλ.

Από τα πλάγια μεγάλες εισαγωγές και χαρακτηριστικά στοιχεία γραφικά ενώ πόρτες και καπό έχουν ‘πιεστεί’ μπροστά για να δημιουργηθεί χώρος για τον κινητήρα.

Σχεδιαστικά, έχουμε και ένα σχετικό πάντρεμα με το Audi R8…

Στο μπροστινό μέρος η ‘σήμα κατατεθέν’ γρίλια της Aston Martin…

Η HBH σχεδιάζει να πουλήσει ένα μόνο αυτοκίνητο, ενώ κρατά το 50% των δικαιωμάτων παραγωγής και ο πελάτης μπορεί να αποφασίσει αν θα θέλει να κρατήσει το Bulldog GT ως μοναδικό τεμάχιο ή να επιτρέψει μια περιορισμένη παραγωγή…

Το πρώτο μοντέλο θα αναπτυχθεί στο 2012 για να παρουσιαστεί νωρίς το 2013.