Αν ήταν να βγάλουμε συμπέρασμα από το Blackberry BBX κινητό που διέρρευσε η εταιρία έχει σχέδια ‘ανατρεπτικά’ για το μέλλον της….

Με βάση τη φωτογραφία, η RIM φαίνεται να έχει κατεύθυνση για full touch συσκευή και άρα πηγαίνει στα χνάρια των iPhone και Android smartphones. Και τι θα γίνει λοιπόν με τα κλασικά RIM κινητά με πληκτρολόγιο; Το Engadget μίλησε με αυτούς που γνωρίζει στη RIM και φαίνεται πως η εταιρία θα συνεχίσει να παράγει κινητά με πληκτρολόγιο.

Η απάντηση βέβαια που δόθηκε στο site είναι κάπως ‘ανοιχτή’ αλλά η RIM μάλλον θα διατηρήσει τις επιλογές της στο portfolio της. Η RIM θα έχει άρα και Blackberry OS μαζί με κινητά που βασίζονται στο BBX; Ή θα υπάρχουν και κινητά με λειτουργικό BBX ΚΑΙ πληκτρολόγιο.

Μια από τις βασικές κριτικές για τα κινητά αυτά είναι πως είναι ‘παρωχημένα’ σε σύγκριση με τα σημερινά με την τερατώδη οθόνη των 4”-4.5” που έχουν τα smartphones.

Και τι θα έχουμε λοιπόν; ΚΑΙ νέα BBX smartphone και Blackberry OS μοντέλα; Το βλέπουμε πάντως απίθανο και από άποψη κόστους και μάλλον μια κίνηση/δήλωση κατευνασμού. Εκτός αν η εταιρία έχει τόσα ποσά για R&D…