Η είδηση: Οι τηλεοράσεις με ανάλυση 8K θα απογειωθούν το 2019. Αυτό τουλάχιστον σύμφωνα με τη Foxconn που είναι έτοιμη να επενδύσει $9 δισεκατομμύρια για ένα εργοστάστιο που θα ετοιμάζει LCD TVs με ανάλυση 8K. Με άλλα λόγια, η ώρα της Κίνας.

Όταν οι LCDs ξεπέρασαν τις CRTs στην αγορά ήταν οι Κορεατικές Samsung και LG που κέρδισαν στη μονομαχία με την Ιαπωνία. Και η παραγωγή display panel έγινε δικό τους θέμα. Το 2017, όλα αλλάζουν. Εποχή Κίνας από το επόμενο τρίμηνο:

– “In fact, China will surpass long-dominant South Korea in capacity share by the second quarter of 2017,” λέει ο κ.Charles Annis, senior director στην IHS Markit για τη China Post.

Πολλές εταιρίες που επενδύουν στην Κίνα όπως η Hon Hai – η Foxconn ετοιμάζονται. Ο κολοσσός αυτός ετοιμάζει παραγωγή 10.5G display substrates, μεγάλα ‘γυαλιά’ δηλαδή που κόβονται σε LCD panels και έτσι θα υπάρχει από ένα τμήμα η παραγωγή 70, 80, 90 ή και 100+ LCD TV panels.

Η δε Foxconn θα επενδύσει 61 δισεκατομμύρια yuan, κάπου $9 δις δολάρια στο εργοστάσιο που θα δουλεύει η εταιρία Sakai Display, μέρος της Sharp που αγόρασε η Foxconn το 2016. Το εργοστάσιο θα ρίχνει στην αγορά μεγάλες τηλεοράσεις με 8K ανάλυση, Χ4 η ανάλυση των 4K ενώ τα Tokyo 2020 Olympics θα εκπέμποντια σε 8K. Με τη Sharp μέσα, μιλάμε για μεγάλα VA LCD panels με IGZO backplanes ενώ το εργοστάσιο θα είναι το πιο σύχγρονο LCD και θα το ξεπερνά μόνο της TCL το 11G εργοστάσιο που θα είναι έτοιμο το 2019. Η Focxonn θα επενδύσει και σε OLED, αλλά μικρά OLED panels για φορητές συσκευές.

Το νέο εργοστάσιο θα ετοιμαστεί στην Guangzhou της Κίνας και θα δουλεύει το 2019 ενώ ο κ.Terry Gou, πρόεδρος της Foxconn αναμένει την παγκόσμια αγορά 8K στα $5.15 τρις, το 2020.