Η εταιρία-κυρίαρχος των επεξεργαστών έχει κάνει… πάταγο στο supercomputing conference SC2011 για μερικά από τα νέα προϊόντα που αναμένει στα επόμενα χρόνια να ετοιμάσει για το ‘πιάτο’ μας, αλλά και για τους επεξεργαστές Xeon E5 με τη λύση Knights Corner many integrated core (MIC).

Οι νέοι Xeon δεν θα είναι έτοιμοι πριν το πρώτο μισό του 2012 αλλά η Intel στέλνει τους νέους επεξεργαστές της σε “…έναν μικρό αριθμό από cloud και HPC πελάτες” από τον Σεπτέμβρη.” Η οικογένεια E5 έχει τον ίδιο επεξεργαστή με τον 3960X που ανακοίνωσε η Intel αυτή την εβδομάδα αλλά μέχρι σήμερα η εταιρία δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή. Από την άλλη κάποια πρώτα benchmarks δείχνουν πως είναι ικανό μηχάνημα.

Το Knights Corner είναι μια τεχνολογία που είναι παρα-προϊόν της Intel από την GPU που ακύρωσε με κωδικό Larrabe και είναι πρωτότυπη συσκευή για HPC επιταχυντές. Η εταιρία λέει πως το Knights Corner έχει 50 x86 πυρήνες (!) σε μια μονάδα με τεχνολογία κατασκευής των 22nm. Το τσιπ μπορεί να παραδώσει μέχρι 1TFlop σε υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής – double-precision floating point code.

Οι πυρήνες φαίνεται πως θα λειτουργούν στα 1-1.2GHz, νούμερο διπλάσιο από το σημερινό της Nvidia στην high-end M2090 Tesla GPU.