Και ακόμη ένας αναλυτής μιλά για πιθανότητα οθόνης υψηλής ανάλυσης για το επόμενο iPad – κατά τις πληροφορίες του υπάρχουν σε παραγγελία 2048 x 1536 panel για το tablet της next χρονιάς…

Αυτό ισχυρίζεται ο κος Richard Shim της DisplaySearch, ένας ειδικός – market watcher, σε συνέντευξη με το Cnet. Πρόσφατα και ένας άλλος ‘κατάσκοπής’ είπε πως LG, Samsung και Sharp έχουν στείλει ένα εκατομμύριο hi-res οθόνες στην Apple και ειδικά την Foxconn που κατασκευάζει τα περισσότερα προϊόντα με το μισοφαγωμένο μήλο.

Ο κος Shim δεν έδωσε νούμερα για τα panel που έχουν στείλει οι εταιρίες αλλά λέει πως η Apple έτσι θα μπορεί να ετοιμάσει ένα next-gen iPad για του χρόνου αφού με τρεις – όπως ακούγεται, προμηθευτές, μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα η εταιρία σε όγκο. Η ‘πηγή’ από την Ασία λέει πως τρία εκατομμύρια 2048 x 1536 οθόνες θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του Νοέμβρη.

Στις υπόλοιπες φήμες το 3 ακούγεται πως θα είναι κάπως πιο παχύ από το iPad 2 με οθόνη dual-light backlight που θέλει η ανάλυση – αν και τεχνικά ΔΕΝ κάθεται αυτό. Τι σχέση έχει η ανάλυση με τον φωτισμό ;!

Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε η ζωή της μπαταρίας θα τα βρει δύσκολα και ίσως θα απαιτείται μεγαλύτερη μπαταρία ενώ ο κος Shim πιστεύει πως είναι IPS LCD και όχι OLED panel. Στις 9.7” η ανάλυση θα μετράται σε pixel density των 264ppi – καλύτερη των σημερινών 132ppi, όχι όμως όσο τα 326ppi των iPhone 4/4S.