Στη Νότιο Κορέα το προχωράνε: φύλακες-ρομπότ θα ‘δουλεύουν’ στις φυλακές της χώρας από του χρόνου.

Στο συνέδριο με την ονομασία Asian Forum for Corrections, ο πρόεδρος κος Lee Baik-chul είπε πως ρομπότ που θα εκτελούν απλές διαδικασίες όπως η περίπολος τη νύχτα, θα μπορούν να βοηθούν τους ανθρώπους σε άλλα καθήκοντα και κάποια στιγμή πιο πολύπλοκα. Το βράδυ τα ρομπότ θα έχουν ως αποστολή να προσέχουν μήπως υπάρξει κάποια απόπειρα αυτοκτονίας ή επίθεση από άτομο σε άτομο.

Με αυτό τον τρόπο τα άτομα θα μπορούν να ασχοληθούν με πιο πολύπλοκα προβλήματα όπως την διαχείριση των ατόμων και τις συμβουλές.

Όταν το ρομπότ δει κάτι περίεργο το αναφέρει στη διαχείριση ενώ έχει και μεγάφωνο και μικρόφωνο στο ‘σώμα’ του. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία…

Το ρομπότ έχουν ειδικό οπτικό software αναγνώρισης στο πρόσωπο τους. Το Ινστιτούτο Electronics and Telecommunications Research Institute μαζί με τη SMEC αναπτύσσουν αυτά τα ρομπότ που θα έχουν ύψος 150 εκατοστά και θα ζυγίζουν 70 με 70 κιλά.

Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο Μάρτιο και τα τρία πρώτα θα αποσταλούν σε μια φυλακή στην περιοχή της Pohang για δοκιμές ενός μήνα…