Ποιος ο ρόλος ενός κορυφαίου και ‘ώριμου’ Android tablet στα χέρια σου; Μήπως τα tablet είναι μόδα; Είναι χρηστικά;

Και κυριώς, το ΘΕΛΩ;!

Για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα ο ρόλος αυτού του μηχανήματος είναι κορυφαίος. Και βασικός. Τέλος.

Για να εξηγούμαστε από την αρχή: το tablet είναι το κορυφαίο μηχάνημα που μπορείς να έχεις για media consumption. Και ΑΥΤΗ είναι μια κορυφαία χρήση. Μετά από λίγη ώρα το θέλεις δίπλα σου ενώ ακούς μουσική, έχεις ανοιχτή την tv, κάνεις μια δουλειά γραφείο, πίνει καφές, μιλάς στο τηλέφωνο.

‘Ανδρική’ δουλειά…

Πάρτε το όπως θέλετε: το Sony Tablet S δίπλα σε ένα iPad και σαν σχήμα/κατασκευή και σαν λειτουργικό έχει μια πιο ‘σοβαρή’, ώριμη εικόνα στη χρήση. Μοιάζει εργαλείο που έχει ‘βάρος’ και χρηστικότητα.

Λειτουργικά; το iOS ΔΕΝ κάθεται πιο όμορφα σε μια επιφάνεια στις 9+ ίντσες. Τα… χαριτωμένα και στρογγυλά εικονίδια είναι μια χαρά για το iPhone αλλά σχεδιαστικά, γραφιστικά και εικαστικά το Android 3.2 είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σωστά στημένο για μια τέτοια οθόνη. Δεν έχει καμία σχέση, μοιάζει να mean business…

Πρόβλεψεις: το Android είναι για τα tablet…

Αν εδώ και έναν χρόνο το iOS έστω και έτσι έμοιαζε ένα ώριμο λειτουργικό για tablet, σήμερα με το 3.2.1 και με το 4.0 να είναι προ των πυλών το Android είναι – σχεδιαστικά, πιο σωστό, το ‘αισθάνεσαι’ πιο σωστό. Τέλος.

Χειρισμός: ιδέα…

Το δε Sony tablet S τελικά το ‘πέτυχε’: είναι το πρώτο tablet στις 9+ ίντσες που μπορείς και απολαμβάνεις να κρατάς κάθετα, σαν βιβλίο, σαν περιοδικό. Δεν κουράζεται ο καρπός και με κλειστά τα φώτα και ακουστικά στα αυτιά είναι ο σύντροφος που ήθελες για το gadget της ενημέρωσης και του entertainment.

Ναι. Σήμερα μπορείς να δεις tabletφως και – ειδικά για τα αγοράκια, είναι το μηχανάκι και η ιδέα που γίνεται φιλική στη χρήση. Λαθάκια; φυσικά το Android έχει να τα λύσει αλλά είναι λίγα.

Και το 2012 θα γίνει της… κακομοίρας! 🙂