Η Ηitachi και η Sony όπως αναφέρεται είναι σε συνεργασία με την Apple για μια 4” LCD οθόνη…

Η οθόνες έχουν ως ‘αντικείμενο’ μια μη συγκεκριμένη συσκευή iOS που θα βγει στην αγορά το 2012 ενώ ταυτόχρονα άλλες φήμες αναφέρονται στην Apple να δουλεύει σε μια νέα τεχνολογία – “…fundamentally distinct display technology,” για το iPad 4.

Επικαλούμενο πηγές του από την Άπω Ανατολή, το macotakara.jp ισχυρίζεται πως η Hitachi Displays, Ltd. και η Sony Mobile Display Corporation έχουν ξεκινήσει να αποστέλλουν 4” LCD panel στην Apple για μια μη συγκεκριμένη συσκεύη iOS τον επόμενο χρόνο.

Οι δύο εταιρίες όπως ήδη γνωρίζουμε μαζί με την Toshiba Mobile Display Co., Ltd. θα δημιουργήσουν την κοινή εταιρία “Japan Display” την άνοιξη του 2012.

Η αναφορά έρχεται μετά και το δημοσίευμα της Wall Street Journal που την περασμένη εβδομάδα μίλησε για την Sharp και την παραγωγή panel για το iPad 3 από το εργοστάσιο Κameyama No. 2 στην Κεντρική Ιαπωνία.

Η επένδυση στη Sharp φαίνεται να αναφέρεται σε οθόνες τεχνολογίας IGZO (indium, gallium, zinc) και με βάση LCD panel για το επόμενο iPhone και iPad, τεχνολογίες που έχουν σαν στόχο κυρίως μειωμένη κατανάλωση και “…πάχος περίπου στο επίπεδο των OLED,” όπως είπε ο αναλυτής του Οίκου Jeffries, Peter Misek.

Το δε macotakara.jp λέει ακόμη πως ΚΑΙ εταιρία από την Ταϊβάν θα παρέχει “…LCD technology faces” στην Apple για ένα “fundamentally changed” iPad 4.

Εντάξει, ξεκίνησε η ‘μηχανή’ της Apple τη δουλειά της…