H Nvidia θα δώσει τη μάχη της στον χώρο των καρτών γραφικών (GPU) το 2012, ενώ και η Apple και τα Ivy Bridge notebooks που θα μας έρθουν τη βοηθούν…

Αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρία δεν έχει μπροστά της ‘μάχη’ με τις AMD και Intel στην κούρσα των καρτών γραφικών. Με τις ενσωματωμένες μονάδες γραφικών στις γενιές Sandy Bridge και Llano στο κομμάτι του low-end αρχίζει να έχει έχει προβλήματα η εταιρία και χάνει μερίδιο από την AMD.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της FBR για τα PC και το τελευταίο τους τρίμηνο, η Nvidia είχε μειωμένο μερίδιο κατά 15% με 17% τους τελευταίους 18 μήνες. Με την έρευνα να εστιάζει σε ολοκληρωμένα συστήματα, μάλλον πρέπει να το δούμε ‘κάπως’ αυτό, αφού δεν καλύπτεται το upgrade/enthusiast κομμάτι των… τρελών.

Η Nvidia έχει χάσει από την AMD στο κανονικό κομμάτι και έχει το 41% από το 45% που είχε ενώ η όλη συγκεκριμένη αγορά έχει μείνει σταθερή και κάπως αυξηθεί σε σύγκριση με τα desktop τους τελευταίους 18 μήνες.

Η εξήγηση; η εταιρία λέει πως από τα low-end desktop οι χρήστες έχουν ‘μετακινηθεί’ στα notebook και έχει μείνει η αγορά μόνο στους “enthusiasts και gamers.”

Την ίδια ώρα στα low-end notebook οι χρήστες πάνε στα… tablets! Έτσι οι κανονικές, ξεχωριστές GPU υπάρχουν μόνο στα κανονικού κόστους notebook.

ΠΑΝΙΚΟΣ! :)!