Οι κύριοι από το Weiss/Manfredi έδωσαν στο archdaily αυτό το όμορφο θέμα.΄Είναι η πρόταση Portal to the Point Design Ideas Exploration, ένα project που ερευνά τη σύνδεση της πόλης με το περιβάλλον στο Point State Park στην Πόλη του Pittsburgh, στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ.

Σήμερα το Point State Park είναι στο γεωγραφικό επίκεντρο του Pittsburgh και δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα να συνδέσει την πόλη, μια πόλη βιομηχανική με το σημεία των ποταμών Allegheny και Monogahela που έχουν έντονη συνεισφορά στο eco προφίλ της πόλης.

Η πρόταση των Weiss/Manfredi είναι να ΄κολλήσουν’ τα σημεία της πόλης με μια νέα τυπολογία και το πέρασμα Mobius Pathway που συνδέει σε δίκτυο πολλά σημεία της πόλης.

Η πρόταση είναι να ενωθούν τα πιο extreme σημεία της πόλης και να δημιουργηθεί μια “…transformative visitor experience”, εμπειρία δηλαδή που θα έχει σχέση και με την ιστορία και την οικολογία όπως και σύνδεση με την καινοτομία.

Κεντρικό σημείο το “Portal” στο Mobius Pathway, μια πυξίδα που συνδέει στοιχεία της πόλης και τονίζει την κληρονομιά καινοτομίας. Περιβάλλον, κοινωνία, δίκτυα, ιστορία. Όμορφη δουλειά.

Για την οικολογική πλευρά υπάρχει και σημείο θέασης, το “The Overlook” για να βλέπεις σημεία κάλλους ενώ στο Portal ένα σύστημα χωρίς αισθητήρες επιτηρεί την κίνηση των ποταμών.

Το ”The City of Bridges,” είναι το σημείο γέννησης για τις βιομηχανίες γυαλιού, μετάλλου και υπάρχει και η γέφυρα που φτάνει σε γραμμικό κήπο και τον σταθμό Gateway Plaza Subway Station.

© Weiss/Manfredi. Natural Ampitheater

Two natural amphitheaters are defined by the continuous “S” shape of the mobius path, and these terraces are crafted with materials that invoke the site’s historic cultural geology, from the fossil beds and coal seams that underlay the modern city, to materials that recall Pittsburgh’s early industrial heritage and the greenery of today’s living city.

.