Την προηγούμενη φορά που δώσαμε νούμερο ήταν στο 30…

Τώρα έχουμε να μάθουμε πως θα ανέβει ο αριθμός. Αν πέρυσι είχαμε κάπου 100 tablet στο Consumer Electronics Show το φετινό, σε έναν μήνα και κάτι, στη CES 2012 θα εστιάσουμε και στα Intel-powered ultrabooks. Είναι μοντέλα ελαφριά και σχετικά ισχυρά αλλά κυρίως πιο… groovy που θα θέλουν – ελπίζει η Intel… – να αποκτήσουν οι πελάτες αντί για τα tablet.

Αν στις γιορτές και το pushάρισμα που γίνεται, έχουμε καλές πωλήσεις για τα 1ης γενιάς μοντέλα, τότε κάπου 50 νέα ultrabook θα είναι στα ράφια της CES όπως μας λέει η Taiwan Economic News που επικαλείται πηγές από τους οργανωτές της έκθεσης. Η Ιntel έχει ρίξει $300 εκατομμύρια για να στήσει τις προδιαγραφές της utltrabook πλατφόρμας και από το νούμερο των 30 τώρα ακούμε για 60 ultrabook μοντέλα για το 2012, ειδικά μόλις τον Απρίλιο έχουν έρθει οι επεξεργαστές Ivy Bridge.

Οι αρχικές αναφορές πάντως δίνουν ένα αργό ξεκίνημα με μόλις 50,000 τεμάχια από τις Acer, ASUS, Lenovo και Toshiba να έχουν πουληθεί και τις Asus και Acer να έχουν μειώσει την παραγωγή κατά 40%, όπως είπε άλλη αναφορά.