Επιστήμονες στη Νότιο Κορέα παρουσίασαν χθες το νέο τους αεροσκάφος-ρομπότ. Είναι ένα μη επανδρωμένο – unmanned aerial vehicle,  UAV που μάλιστα φιλοδοξεί να είναι και το ταχύτερο στον κόσμο ενώ ελέγχεται από μακριά και προσγειώνεται κάθετα.

Το αεροσκάφος έχει σύστημα με έλικες που περιστρέφονται – τεχνολογία tilt rotor, και μπορεί να κινηθεί με κινητήρες κάθετα σαν ελικόπτερο ή οριζόντια με ταχύτητα που πλησιάζει αυτή των όπως λέει το αρμόδιο υπουργείο της ασιατικής χώρας – Ministry of Knowledge Economy. Μόνο ένα ακόμη σκάφος στον κόσμο λειτουργεί έτσι, το μοναδικό V-22 των Αμερικανών Πεζοναυτών που πέρασε από σαράντα κύμματα και έχει πλέον μπει σε υπηρεσία.

Το UAV αυτό είναι το ταχύτερο στον κόσμο με 400χλμ/ώρα όταν το αμερικανικό Predator, κινείται με μέση ταχύτητα 135χλμ/ώρα και μέγιστη τα 217χλμ/ώρα.

Οι άνθρωποι που το εξέλιξαν τώρα θα το μικρύνουν στο 60% του αρχικού μεγέθους που είναι στα 5 μέτρα μήκος και 7 πλάτος ενώ ζυγίζει ένα τόνο. Η μαζική παραγωγή θα γίνει σε τρία χρόνια και η ανάπτυξη θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.