Στο 2011 Tokyo Motor Show είμαστε και ‘ταξιδεύουμε’ στο section των οχημάτων με το gadgetfreak. Σειρά έχει η Volkswagen που παρουσίασε το Cross Coupé, ένα concept όχημα με στόχο να μας δώσει γεύση από SUV μοντέλα.

Το Volkswagen Cross Coupé Concept ορίζεται ως ένα crossover που είναι κάτι ανάμεσα σε ένα τετράθυρο coupé και ένα compact SUV ενώ σύμφωνα με τους Γερμανούς έχει το DNA της επόμενης σχεδιαστικής κεντρικής ιδέας τους. Είναι και πρόγευση για σειρά από επερχόμενα μοντέλα.

Στις διαστάσεις έχουμε μήκος 4,345 χιλιοστά, πλάτος 1,868 και ύψος 1,523 – το Cross Coupé ανάμεσα σε Golf και Tiguan.

Το Cross Coupé κινείται με ένα ηλεκτρικό/υβριδικό σύστημα που δέχεται και παροχή από το δίκτυο ενώ είναι φυσικά AWD. Δύο οι ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας μπροστά και ένας πίσω και 110 kW απευθείας ψεκασμού μονάδα – direct injection turbocharged gasoline engine (TSI), και συνολικά 195 kW.

Αν δε σκεφτεί κανείς τον γενικό σχεδιασμό του συστήματος κίνησης το πίσω μοτέρ είναι αυτό που θα δώσει κίνηση στον άξονα με μπαταρία 9.8 kWh ιόντων λιθίου στο κεντρικό τούνελ.

Τα 0-100 σε 7” ενώ η μέση κατανάλωση ορίζεται σε 2.7 λίτρα/100 χιλιόμετρα και μόνο με ηλεκτρισμό θα φτάσει τα 45 χιλιόμετρα.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Είναι αρκετά ξεωριστό Cross Coupé με ένα μεγάλο μεταξόνιο, μικρούς πρόβολους και μακρύ καπό όπως και ένα τμήμα επιβατών με κλίση – λίγο από Infinity SUV έχει πάντως…

Μυώδες και με ένα δυνατό τρίτο σημείο κολονών – C-Pillar ενώ στα κύρια σημεία σχεδιασμού η μπροστινή γρίλια, παράθυρα χωρίς πλαίσιο και στο off-road έχουμε μεγάλη απόσταση από το έδαφος, σκοτεινού χρωματισμού θόλους, και 20” τροχούς.

Στο πίσω μέρος το Cross Coupé έχει ένα hatchback look, κάτι από το Alfa Romeo Brera coupé ενώ μπροστά η εντυπωσιακή χρωμιωμένη γρίλια δύο οριζόντια επίπεδα είναι συνδεδεμένη με διπλά xenon φώτα και ένα τρίτο είναι στο κάτω μέρος. Λιτή αλλά και πολύπλοκη σχεδίαση

Εσωτερικός σχεδιασμός



Καμπίνα για τέσσερα άτομα και ταμπλό ψηλά ala SUV, αλλά εικόνα coupé-inspired. Παρά τα στοιχεία εκθεσιακού σχεδιασμού μοιάζει κοντά σε ταμπλό παραγωγής. Αίσθηση ποιότητας και αντοχής, τα bucket απλά καταπληκτικά αλλά δυστυχώς σπάνια τέτοια στοιχεία μπαίνουν στο κανονικό όχημα…

Ωραία δουλειά…