Το να επενδύσεις σε μια DSLR σημαίνει πολλά…

Και η χρήση των φακών μιας εταιρίας και ενός συστήματος είναι το μεγάλο έξοδο με τους φωτογράφους να επιλέγουν συχνά και άλλους συμβατούς κατασκευαστές όπως είναι και Tamron που δημιουργεί μοντέλα για όλα τα συστήματα. Τα καλά νέα για όσους έχουν μια μηχανή της σειράς της Sony NEX, είναι πως η Tamron τώρα μας ανακοινώνει αυτό που η ίδια αποκαλεί “…high-power zoom lens” για τις NEX series που είναι και η μεγάλη επιτυχία της εταιρίας τα τελευταία 2 δύο χρόνια.

Ο φακός που θα ετοιμάσει η Tamron είναι ο 18-200mm f/3.5-6.3 DI III VC και θα είναι συμβατός με τις Sony NEX. Θα χρησιμοποιεί το E-Mount και θα ζυγίζει 460 γραμμάρια με διάμετρο φίλτρου 62mm. Υπάρχει και το σύστημα της Tamron με την ονομασία VC (Vibration Compensation) σχεδιασμένο για να μειώνει το θάμπωμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Στα highlights αυτό του Tamron lens και το “step-motor”, σύστημα για 100% ευθυγράμμιση με το contrast AF σύστημα των NEX. Έχει DMF (Direct Manual Focus) mode που έχει και manual εστίαση και σε AF mode. Δεν έχει επιβεβαιωθεί η τιμή αλλά το 2012 θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και ασημί για τις Sony NEX.