Οι πωλήσεις online για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Δεκέμβρη έφτασαν τα $6 δισ. σύμφωνα με την comScore, ένα νέο ρεκόρ για πωλήσεις αγαθών διαδικτυακά σε μια εβδομάδα…

Η εταιρία έρευνας αγοράς έδωσε έδωσε τις εκτιμήσεις της για πωλήσεις online μέχρι σήμερα στην περίοδο των γιορτών και αναφέρει σε ετήσια βάση σημαντική αύξηση σε όλα τα σημειά.

Συνολικά οι δαπάνες ήταν από την 1η Νοέμβρη μέχρι και την 2η του Δεκέμβρη πάνω κατά 15% σε σχέση με το 2010 στα $18.7 δισ. Η δε Cyber Week όπως ονομάζεται η εβδομάδα μετά τις Ευχαριστίες, είχε αύξηση 15% στα νούμερα στα $6 δισ. Οι πωλήσεις Online στην γνωστή λοιπόν Thanksgiving ημέρα ήταν αυξημένες κατά 18% στα $479 εκατομμύρια, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις στην λεγόμενη Black Friday – 30 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ήταν αυξημένες σε επίπεδο οnline 26% στα $816 εκατομμύρια.

Η δε επονομαζόμενη Cyber Monday – η Δευτέρα μετά την Black Friday, είχε αυξημένες πωλήσεις κατά 22% στα $1.3 δισεκατομμύρια! – ”Cyber Monday kicked the week off with a bang as consumers opened their wallets to the tune of $1.25 billion, but it was only the beginning of a very strong week of online holiday spending,” είπε ο πρόεδρος της comScore κος Gian Fulgoni που έτσι τόνισε πως οι καταναλωτές “…άνοιξαν τα πορτοφόλια τους” με δαπάνες $6 δις συνολικά για το 7ήμερο.

Μαζί δε με τις μετρήσεις για την εξέλιξη στις πωλήσεις που γίνονται μέσω tablet, είναι πλέον γεγονός: είμαστε στην εποχή που αγοράζεις από συσκευές και όχι ράφια…