Η Smart δίνει πρώτα σκίτσα και πληροφορίες για το for-us Concept, ένα ηλεκτρικό ‘φορτηγάκι’ πόλης που θα βασίζεται στον κινητήρα του ηλεκτρικού ForTwo. Για να πάμε μια…βόλτα!

Στο 2012 Detroit Motor Show η Smart είναι που θα παρουσιάσει το εικονιζόμενο for-us Concept, που είναι και μια μελέτη για ένα στυλάτο και μικρό σε διαστάσεις χρηστικό όχημα που είναι και ηλεκτρικό.

Στον σχεδιασμό η γνωστή αισθητική της εταιρίας με διαστάσεις 3,547 χιλιοστά, πλάτος 1,506 και υψος 1,701 – πι μακρύ, πιο πλατύ και πιο ψηλό από το ForTwo…

Υπάρχει και τα στοιχεία ‘σήμα-κατατεθέν’ όπως η διχρωμία και τα στρογγυλεμένα στοιχεία και εσωτερικά και εξωτερικά. Το εξαγωνικό στοιχείο που είδαμε στα Forvision και Forspeed concept όπως και στα 454 WWT και το 341 Parkour. οχήματα που κέρδισαν στα δύο τελευταία LA Design Challenge.

Στον χώρο αποσκευών χωρούν δύο Smart e-bikes ενώ υπάρχει και docking station για φόρτιση μπαταριών. Στην κινητήρα, ότι θα ‘φορά’ και το το ForTwo ηλεκτρικό που θα βγει την άνοιξη του 2012.

Ένα μαγνητοηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 17.6 kWh και μπαταρία ιόντων-λιθίου. Αποδίδει 55 kW καοι 130 Nm ροπής ενώ η τελική είναι 120 χλμ/ώρα.

Nice…

The longer wheelbase (2480 mm/plus 613 mm) and the track that has been widened by 50 mm on each side also emphasize the robust look of the study.

Atthe same time the extremely short overhangs at the front and rear make it exceedingly compact.

The tailboard at the rear of the smart for-us is electrically driven.

When it opens first of all the cargo floor including tailboard retracts by 280 mm, then the tailgate slides down in a parallel position. The cargo on the 900 mm cargo area is then extremely easy to access.