Μετά από ένα δοκιμαστικό λανσάρισμα στη Νέα Ζηλανδία, το Facebook έχει ετοιμάσει τον νέο σχεδιασμό του profile του, αυτή την διαβόητη ‘νέα σχεδίαση’ με την ονομασία Timeline, σε όλους τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μετά από ένα ΜΕΓΑΛΟ διάστημα – σχεδόν το ξεχασαμε (!), το νέο σχέδιο είναι εδώ και μένει να δούμε αν θα κάνει τη διαφορά.

Το Timeline ‘τολμά’ το πιο δύσκολο, έναν ανασχεδιασμό του Profile. Με μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ profile φωτογραφία, η νέα σελίδα Timeline οργανώνει το Wall με χρονολογικό τρόπο και έτσι μπορεί κανείς να ‘δει’, όλη του τη ζωή στο Facebook. Όλα τα νέα post εμφανίζονται στο κέντρο και μπροστά. Όσο πας ‘πίσω’ το Facebook δείχνει αυτόματα το post που είχαν και την πιο έντονη επικοινωνία ενώ οι χρήστες μπορούν να ‘επεκτείνουν’ το χρόνο και να δουν τα post τους.

Οι αλλαγές…

Αν ΔΕΝ σας αρέσουν οι αλλαγές πάντως είναι κάπως… δύσκολα αφού το Timeline είναι η μεγαλύτερη αλλαγή ever στο Facebook. Η εταιρία πάντως είναι – ορθώς – επιφυλακτική αφού δίνει 7 ημέρες για να μπορείς να “να δεις τι εμφανίζεται στο Timeline πρωτού το δει κανείς άλλος,” – μπορείς να δεις και πως φαίνονται τα posts στο Timeline πριν βγει live για όλους τους φίλους σου.

Το δε Facebook έχει προσθέσει και ένα “view as” tab, που επιτρέπει να μπορείς να δεις ποιος βλέπει και τι. Αν σου αρέσει το πως φαίνεται τελικά το Timeline σου, μπορείς σε 7 ημέρες να δώσει το ok να το δουν όλοι.

Τα νέα…

Το δε Facebook δίνει σε κάθε post έλεγχο και μπορείς να δείξεις posts που θεωρείς σημαντικά. Νέο και το “Activity Log” εργαλείο με τους χρήστες να μπορούν να “review all your posts and activity, from today back to when you first started using Facebook.” Κανείς άλλος δεν μπορεί να δει το δικό σου Activity Log..

Το Facebook δίνει και Timeline demo site