Η Qualcomm δεν δηλώνει εντυπωσιασμένη με το Nvidia τετραπύρηνο Tegra 3 chipset και πιστεύσει πως το επερχόμενο ανταγωνιστικό επίσης με 4 πυρήνες Snapdragon S4, θα έχει αυτά που χρειάζεται για να δώσει ‘τη μάχη’…

Αν και η Nvidia είναι ο μόνος ARM player που έχει κατασκευάσει ΚΑΙ ρίξει στην αγορά κανονικά σε μηχανάκια επεξεργαστές SoC στα 40nm με τέσσερις πυρήνες, φαίνεται πως οι υπόλοιποι που ετοιμάζουν συστήματα βασισμένα σε σχεδιασμό που παρέχει η ARM δεν ανησυχούν και παρά το ότι τα κατασκευής 28nm quad-core είναι μερικούς μήνες πίσω από την Nvidia.

Ο Qualcomm Senior VP της Software Strategy κος Rob Chandhok σημείωσε πως η στρατηγική της Qualcomm δεν είναι εστιασμένη σε “single instance” προϊόν όπως το Tegra 3. Η Qualcomm μιλά για μια “…family of products”, μια οικογένεια δηλαδή που θα επιτρέπει στην Qualcomm να καλύψει κάθε τμήμα της αγοράς: από συστήματα ενός πυρήνα έως και πολλών.

“You’re going to see hundreds of S4 devices in the market place. How many are going to have Tegra 3?” είπε

Αυτό έχει και νόημα αν σκεφτεί κανείς πως η Nvidia εστιάζει σε μόνο δύο προϊόντα. Η Qualcomm έχει και 300 δικές της σχεδιάσεις στα smartphone οπότε θα θέλει να… ‘κλέψει’ το φως το προβολέα που σήμερα έχει η Nvidia.

Μένει να δούμε ποιος λέει τη αλήθεια…