Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για περισσότερο χώρο!;

Μιλάμε για 128 GB κάρτες μνήμης και αποθηκευτικά μέσα SSD – Solid State Drives, και μάλλον σε πιο προσιτές τιμές. Οι… κες Intel και Micron ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ετοιμάσουν 128 GB multicell NAND flash τσιπ μνήμης που θα έχουν απίστευτα μεγάλη πυκνότητα μνήμης και έτσι ήδη…’οραματιζόμαστε’ tablet κινητά και servers ακόμη με την τεχνολογία αυτή.

Φυσικά όσο ο ‘πλανήτης’ γεμίζει με μνήμη, τόσο και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο θα έχουμε στο cloud, κάτι που σημαίνει πως μεγάλης χωρητικότητας SSD σε μηχανήματα πελατών δεν θα είναι και τόσο απαραίτητα.

Τα νέα από τις Intel και Micron είναι καλά για τους λάτρεις των ηλεκτρονικών και οι εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν μια τεχνική που ονομάζεται “planar cell structure,” για να λύσουν προβλήματα με διαρροές καθώς τα κανάλια που είναι ‘σκαμμένα’ στα κυκλώματα για να μεταφέρουν δεδομένα, σμικρύνονται.

Ο κος Kevin Kilbuck, υπεύθυνος marketing για το Micron NAND Solutions Group, ισχυρίζεται πως η νέα τεχνολογία θα συνεχίσει να δουλεύει όσο μικραίνουν τα κυκλώματα.

Οι δύο εταιρίες λοιπόν είναι έτοιμες για το τσιπ με τα 128 gigabits (σημαίνει 16 GB) που μπορεί να στηθεί Χ8 σε ένα πακέτο – άρα 128 GB σύνολο. Σήμερα τα τελευταία χωρητικότητας 64 GB flash τσιπ κατασκευάζονται στα 20 νανόμετρα ενώ η έκδοση των 128 GB θα είναι έτοιμη τον Γενάρη του 2012 με μαζική παραγωγή στα μέσα του ΄12 – και άρα συσκευές στην αγορά στο τέλος της ερχόμενης χρονιάς…