Το Swimtag είναι ένα βοήθημα για τους κολυμβητές. Με αυτό μπορούν να κάνουν την προπόνηση τους πιο συναρπαστική – “engaging, interactive and fun”, όπως λέει ο δημιουργός.

Το Swimtag σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για κολυμβητές από όλο τον κόσμο από τη βρετανική 222 Sports Limited. Οι χρήστες ‘σαρώνουν’ το βραχιόλι τους στην υποδοχή της πισίνας και όταν το φορούν στην προπόνηση υπάρχει πλήρης μέτρηση των χρόνων τους split times, του ρυθμού της κολύμβησης – stroke rate, και του τύπου ενώ υπάρχει καταγραφή και τα τα περάσματα που έκαναν.

Μόλις ο κολυμβητής τελειώσει, τα δεδομένα της προπόνησης, τα στατιστικά και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα αυτόματα αποθηκεύονται στον account του χρήση που κανείς μπορεί να δει online από το smartphone, τον υπολογιστή και άλλα web-συνδεδεμένα σημεία που έχουν εγκατασταθεί στο χώρο. Οι επιδόσεις αποθηκεύονται και συγκεκριμένοι στόχοι με απόσταση, θερμίδες, ταχύτητα και μήκη, μετρώνται.

Το Swimtag προσφέρει και συγκεκριμένα σχέδια προπόνησης για απώλεια βάρους και βελτίωση αντοχής για παράδειγμα ενώ οι κολυμβητές μπορούν να πάρουν μέρος και σε online διαγωνισμούς – social functionality, να κάνουν add σε friends από Facebook και Twitter, να κάνουν share σε status updates και προγραμματισμό για κοινές προπονήσεις.

Υπάρχει και η επιλογή για τα λεγόμενα challenges — να κάνεις π.χ τον διάπλου ενός κόλπου όπου στήνεται ομάδα και η πρόοδος καταγράφεται σε Facebook και Twitter. Σε συνδυασμό με το JustGiving, οι κολυμβητές στήνουν και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Το Swimtag έχει λάνσαριστεί το καλοκαίρι του 2011 και λειτουργεί δωρεάν για συλλόγου ή με συνδρομή για δημόσιους χώρους.

Website: www.swimtag.co.uk