…σύμφωνα με το techcrunch.

Το αρχικό άρθρο έχει επιμεληθεί ο κος Brad Spirrison που είναι managing editor of mobile app discovery για τις υπηρεσίες Appolicious, AndroidApps.com και AppVee. Και το post κάνει κάτι… παραδοσιακό για την εποχή: δίνει τις best iOS apps του χρόνου.

Πέρυσι τέτοιον καιρό ήταν το Instagram, που η ίδια η εταιρία επέλεξε ως “iPhone App of the Year” για το 2011. Τι άλλο; από τα social magazines σε music discovery apps αλλά και ποιοτικά games υπάρχουν εκατοντάδες διαμάντια στο iTunes App Store – όπως και χιλιάδες…

Η λίστα έχει και free και paid τίτλους για iPhone, iPad και iPod Touch.

Με 600,000 apps για iOS είναι απλά ΜΙΑ λίστα, αλλά βοηθά…

1. Flipboard / Ένα social magazine πλέον για όλες τις iOS συσκευές με αναβαθμίσεις στην app — LinkedIn integration και άλλους εκδότες third-party όπως την like Conde Nast. Υπάρχει και το iPhone-specific Cover Stories χαρακτηριστικό που εστιάζει στις προτιμήσεις μας.

2. Photosynth / από τις πιο απολαυστικές iPhone apps της χρονιάς και είναι της… Microsoft! Για “…panoramic 360-degree gyroscopic” εικόνες. Ναι, άψογο.

3. SoundTracking / μια next-gen app για αναγνώριση των τραγουδιών και εύκολο share του track με φίλους σε Facebook, Twitter και foursquare. Μαθαίνεις και τι ακούνε ή κάνουν tag οι φίλοι.

4. Google Translate / μια app από την Google που μεταφράζει και λέξεις που θα προφέρεις σε άλλες γλώσσες. Το Google Translate έχει και απλό και κομψό interface ενώ εξυπηρετεία 63 γλώσσες. Πρακτικό

5. SkyView – Explore the Universe / μια “…astronomy app” με την αγαπημένη μας τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας – augmented. Δείχνει αστέρια και πλανήτες, δορυφόρους και άλλα. Με 3D γραφικά και πληροφορίες. Ωραίο.

6. GarageBand / το έχει ετοιμάσει η Apple. Το GarageBand και είναι εργαλείο για podcasters και μουσικούς.

7. Tiger Woods: My Swing: My Swing / μια app και για iPad. Οι χρήστες συγκρίνουν side-by-side των χτυπημάτων τους δίπλα σε αυτά του Tiger Woods.

8. iMusclee / εκτός από σφυγμούς και άλλα, το iMuscle — και σε iPad — δίνει και 450 μοναδικές ασκήσεις και τεντώματα. Η app έχει και 3D εικόνες για να εστιάσεις στον μυ…

9. Snapseed / μια photo editing app για το iPhone και το iPad για $4.99: είναι το Snapseed. Έχει το σημαντικό user-friendly interface με βασικά εργαλεία editing tools και εφέ και για αρχάριους και για πιο προχωρημένους.

10. Super 8 / το Super 8 είναι διαφημιστικό εργαλείο και cool retro κάμερα app. Είναι ένα promo για την ταινία των JJ Abrams/Steven Spielberg με το ίδιο όνομα ενώ η app σε αφήνει να ετοιμάσεις βίντεο σε στιλ Super 8 με τα iPhones. Έξυπνο…

Περισσότερα… έρχονται!