Το μη ελεγχόμενο πορνογραφικό περιεχόμενο στα κινητά BlackBerry έχει οδηγήσει σε ελέγχους στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ofcom η οποία απαιτεί να γίνουν από την Καναδική εταιρία έρευνες και η RIM να κινηθεί για την ασφάλεια των λογαριασμών των smartphones…

“It was brought to our attention that there was a problem” είπε στη Βρετανία ο εκπρόσωπος της Ofcom στην The Telegraph, και εστίασε σε ζητήματα που έχουν σχέση με το ασφαλές browsing και ειδικά αυτή τη λειτουργία στην οποία βασίζονται τα BlackBerry – κάτι συμβαίνει και ξεπερνάνε κάποιοι τα μπλοκαρίσματα στο browsing με αποστολή πορνογραφικού περιεχομένου.

Η RIM θα έχει σε συνέδριο πολλούς παρόχους σε συζήτηση με τις προσπάθειες της Ofcom να βρεθεί λύση στις sexy… παρεμβολές.

“We are very concerned and want to get this resolved as quickly as possible” λέει η Ofcom στη Βρετανία και.. προφανώς πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση αφού τα BlackBerry κινητά ΚΑΙ βασίζονται στην ασφάλεια τους ΚΑΙ στο Η.Β είναι δημοφιλή λόγω χαμηλού κόστους στη χώρα και του συστήματος BBM IM για “…secure nature of communications”.

Αυτή η κωδικοποίηση έχει τη σημασία της αφού τα κινητά BlackBerry ήταν από αυτά που βοήθησαν και στην οργάνωση των διαδηλώσεων στη χώρα πριν λίγο καιρό.

Η μάχη συστημάτων στα smartphones καλά κρατεί…