Το Sony PS Vita βγήκε και τώρα σιγά, σιγά, μαθαίνουμε και περισσότερα…

Από τα βασικά ζητήματα είναι ο τρόπους που συλλέγονται τα Trophies στο PS Vita, το πως γίνονται τα backups και η λειτουργία του Remote Play.

Τα Trophies για τα κανονικά, σε συσκευασία PS Vita games μπορούν συλλεγούν για ένα game ΜΟΝΟ στο σύστημα στο οποίο ενεγροποιήθηκαν. Αν το παίξεις σε ένα άλλο PS Vita δεν μπορείς να συλλέξεις εκτός αν το συνδέσεις σε έναν λογαριασμό PSN. Αυτό σημαίνει πως κάνεις sign up στοπ PSN όταν ξεκινά να το παίζεις σε ένα μηχάνημα και όταν το παίζεις σε άλλο, κάνεις sign στο PSN ΠΡΩΤΑ.

Για save των backups, αν έχεται application/game data μαζί με τα save data στην Memory Card, και τα δύο γίνονται σώσιμο σε PS3 ή υπολογιστή. Αν όμως το game κάνει save σε μια PS Vita game card, τότε κανένα δεδομένο δεν γίνεται back up.

Όσο για το Remote Play, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι να γίνουν assign τα κουμπιά και με image quality επιλογές +1, Standard, κσιο -1.

Μπορεί κανείς να συλλάβει και screenshots πιέζοντας το PS κουμπί και το Start μαζί, αν και δεν δουλεύει σε όλες τις εφαρμογές…

Τέλος στο manual υπάρχουν οι υπολογισμοί μπαταρίας για το PS Vita, μιλούν δε για 3-5 ώρες game play με τα network features στο off, ή 5 ώρες βίντεο και 9 ώρες μουσική.

Για επαναφόρτιση έχουμε 2 ώρες και 40 λεπτά.