Και όπως φαίνεται θα είναι ένα SoC, ολοκληρωμένος επεξεργαστής δηλαδή καλός για tablet αλλά όχι τόσο για smartphone…

Μια ενδιαφέρουσα διαρροή είχαμε από το VR-Zone με βάση τις επιδόσεις της νέας CPU της Intel Corp., του Medfield, ουσιαστικά του πρώτου ‘σοβαρού’ όπλου της εταιρίας στις ultra-mobile CPU. Σε κάθε περίπτωση ο Medfield όπως αναφέρεται είναι μισό χρόνο μακριά από το λανσάρισμα αλλά έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πράγματα.

Για να δούμε τα specs που διέρρευσαν στην πλατφόρμα tablet:

– στα 32 nm κατασκευή.

  • 1.6GHz CPU
  • 1GB of DDR2 RAM
  • WiFi
  • Bluetooth
  • FM radio
  • GPU (κάρτα γραφικών χωρίς λεπτομέρειες)

Είναι απόντα στοιχεία για επικοινωνία μέσω κινητού 4G LTE (ή 3G GSM/CDMA) μόντεμ ενώ ΔΕΝ έχουμε και στοιχεία για αριθμό πυρήνων – CPU core count, αν και ξέρουμε πως μάλλον είναι διπύρηνο.

Τα νούμερα αφορούν χρήση σε ένα επονομαζόμενο Red Ridge tablet που είναι ένα Android 3.2 Honeycomb tablet σε σχεδίαση αναφοράς.

Σε γενικά σημεία το Medfield φαίνεται να είναι γρήγορο σε σχέση με τα NVIDIA (NVDA) Tegra 2, Qualcomm (QCOM) MSM8260 3ης γενιάς Snapdragon, και Samsung Electronics (KS:005930) Exynos.

Από την άλλη είναι σε σύγκριση με τα σημερινά τσιπ, και όχι το Tegra 3 ή άλλα 4πύρηνα μοντέλα που αναμένονται ενώ σε κατανάλωση μπαταρίας είναι δύσκολο να το δούμε σε κάτι άλλο από tablet.

Η Intel φαίνεται να λανσάρει “νωρίς το 2012” το μηχανάκι και είναι βέβαιο πως θα είναι tablet-only λανσάρισμα. Και μιλάμε για ένα μοντέλο που θα έχει σαν οικογένεια την Intel new “Mobile and Communications” business unit. Μιλάμε για ένα νέο τμήμα της Intel όπου ο κολοσσός έχει συγχωνεύσει τέσσερα τμήματα μαζί — Mobile Communications, Mobile Wireless, Netbook & Tablet PC, και Ultra-Mobility — για να ετοιμάσει ένα λεγόμενο super-unit.

Και μιλάμε για ένα τμήμα με νέο προσωπικό και στόχο να μπει σφήνα σε βασισμένα σε σχεδιασμό ARM μοντέλα επεξεργαστών…

Δείτε τις επιδόσεις εδώ