Η προσπάθεια της Intel να επαναπροσδιορίσει τον “personal computer” μπαίνει φέτος σε κρίσιμο στάδιο…

Στην έκθεση Consumer Electronics Show στο Las Vegas την άλλη εβδομάδα θα δούμε λογικά άφθονα Ultrabooks με τα νέα “thin laptops” να τα φέρνουν μεταξύ άλλων οι Dell, Lenovo, Acer ενώ ήδη μια πρώτη γενιά είδαμε με Ultrabook από Hewlett-Packard, Toshiba, Asustek.

Στην ουσία τα Ultrabooks, με έμπνευση και από το MacBook Air, έχουν ένα ΒΑΣΙΚΟ στοίχημα: να είναι προσιτά και να κοστίζουν πιο κοντά στην τιμή των $899 που είναι το κάτω άκρο, από την $1,400, που είναι το πάνω. Κάποιοι δε ετοιμάζουν και κάτι στα $699.

Ειδικά για τις Intel και Microsoft το στοίχημα είναι μεγάλο με τους κατασκευαστές PCνα βλέπουν τις αγορές τους να χτυπιούνται ασταμάτητα ενώ τα tablets σε όλο τον κόσμο αναμένεται να έχουν άνοδο 63% το 2012, σε περισσότερα από 103 εκατομμύρια τεμάχια όπως προβλέπει η Gartner Inc. Από την άλλη οι πωλήσεις PC θα ανέβουν μόλις 4.5% στις 370 εκατομμύρια μονάδες. Είναι πολύ μικρό νούμερο, ειδικά με οικονομίες όπως τις BRIC να είναι σε άνοδο.

Ειδικά πάντως για την Intel η όλη ιδέα των Ultrabook στήθηκε από τον Μάιο και η εταιρία έστησε $300 εκατομμύρια σχήμα χρηματοδότησης για να βοηθήσει.

Θα είναι άραγε φτηνό, καλό και cool το νέο προϊόν;

PS Αυτό είναι ένα ολόφρεσκο trailer για το ΗP ultrabook, το 14άρι Envy Spectre. Δείτε είναι new, new…