Είναι η επερχόμενη αρχιτεκτονική 32nm Medfield που ετοιμάζει η εταιρία με στόχο να μπει στην αγορά των mobile συσκευών που είναι πλέον… VERY big business!

Όπως είπαμε η Lenovo και η Motorola είναι από τις πρώτες εταιρίες στο ‘μαντρί’ ενώ η LG ακούγεται να είναι στο προγαμιαίο σύμφωνο. Στο θέμα των specs τώρα, το νέο  32nm SoC, με κωδική ονομασία Penwell και όνομα Atom Z2460, θα είναι μια εναλλακτική στα high end ARM μοντέλα. Όλοι ανησυχούν στην περίπτωση του Medfield για την κατανάλωση, αλλά η Intel υπόσχεται το πρώτο 1.6GHz μοντέλο να έχει 800mW στο πιο ενεργοβόρο σενάριο.

Στα 1.3GHz το τσιπ θα καταναλώνει 500mW, στα 600MHz κάπου 175mW. Μπορεί και να ρίξει ταχύτητα – downclock μέχρι τα 100MHz οπότε θα κατέβει στα 50mW.

Σε θέμα επιδόσεων τα σημερινά high-end ARM μηχανάκια τα κοντράρει, αν και στα γραφικά δεν είναι στην κορυφή με πυρήνα SGX 540, πιο αργό από τον επεξεργαστή γραφικών ARM Mali GPU, ή ουσιαστικά το SGX 543MP του σημερινού Apple A5.

Οι αναλυτές περιμένουν ο Medfield να κοστίζει στα $17 με $18, ίδια κατηγορία με τα high-end ARM όπως τον Nvidia Tegra 3.