…επιστρέφουν σε 3D.

Φαίνεται πως η Disney κάνει μια κίνηση ‘ματ’ και μάλιστα σε 3D. Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα ρίξει στην αγορά το classic της Pixar, το αγαπημένο Finding Nemo. Τα ψαράκια, τα χρώματα, οι χαρακτήρες και όλα σε 3D, ίσως ένας ιδανικό συνδυασμός.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που η Disney λανσάρει ξανά ένα 2D Pixar φιλμ σε 3D. Μετά δε το Toy Story 3, και τα Toy Story και Toy Story 2 βγαίνιυν σε 3D.

Το Finding Nemo 3D είναι ένα δεύτερο βήμα για την εταιρία μετά το The Lion King που κέρδισε $30 εκατομμύρια ήδη από τον Σεπτέμρβη στους κινηματογράφους, ενώ το Beauty and the Beast θα βγει επίσης στις 13 Ιανουαρίου στις αίθουσες.

Το Finding Nemo είναι και μια ‘Οσκαρική’ ταινία αφού έλαβε το 2003 Oscar στην κατηγορία του “animated feature,” είναι η ταινία κατηγορίας G με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όπως λέει το mashable, ενώ ονομάστηκε και μια από τις 10 πιο σημαντικές ταινίες κινουμένων σχεδίων από το American Film Institute το 2008.

Η Disney θα βγάλει και το The Little Mermaid και το Monsters Inc. σε 3D ενώ σε ‘αντίπαλα στρατόπεδα’ η Fox βγάζει ξανά τα Star Wars Episode I: The Phantom Menace τον Φλεβάρη σε 3D και τον Απρίλιο η Paramount ετοιμάζει την 3D έκδοση του ‘θρυλικού’ Titanic από το 1997, αυτό που ταλαιπώρησε τόσο τον Κάμερον για να γίνει η μετατροπή.

Το 2012 χρονιά του 3D; Πάντως ΕΙΝΑΙ blockbusters…

Ειδικά για το Nemo είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι…