H Research In Motion έδειξε τα νέα χαρακτηριστικά του BlackBerry PlayBook OS 2.0 ώστε οι χρήστες “…να αυξήσουν τη συνδεσιμότητα και την παραγωγικότητά τους, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.”

Τι μας λέει ο Mike Lazaridis, President και Co-CEO της Research In Motion: «Το BlackBerry PlayBook έχει ήδη αναγνωριστεί για τις ισχυρές επιδόσεις του, την ικανότητά του να εκτελεί πραγματικά πολλές εργασίες ταυτόχρονα, το προηγμένο του web browsing και τα HD multimedia που διαθέτει, σε συνδυασμό με ένα design που επιτρέπει τη μεταφορά του κυριολεκτικά παντού». Επικοινωνία , κοινωνική ενσωμάτωση και  παραγωγικότητα με BlackBerry PlayBook συσκευή υπόσχονται…

Στα new:

  • Εξελιγμένη Εμπειρία Αποστολής και Λήψης Μηνυμάτων: Νέο ενιαίο inbox – το ενιαίο inbox εντός της ενσωματωμένης εφαρμογής αποστολής και λήψης μηνυμάτων επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται γρήγορα τους λογαριασμούς email τους (προσωπικούς και επαγγελματικούς), καθώς και τις δυνατότητες messaging των δημοφιλών sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως του Twitter®, του LinkedIn® και άλλων – όλα σε ένα σημείο.
  • Ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών email – επεκτείνοντας τις δυνατότητες multitasking του BlackBerry PlayBook στο “tabbed email”, οι χρήστες μπορούν πλέον να ανατρέχουν σε ένα email την ώρα που συνθέτουν ένα άλλο.
  • Σύνθεση και επεξεργασία rich-text email – τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής αποστολής και λήψης μηνυμάτων υποστηρίζουν την πλήρη υποστήριξη γραμματοσειρών, μορφοποίησης και επεξεργασίας των email από τους χρήστες, προσφέροντας εμπειρία email παρόμοια με αυτήν ενός PC ή laptop.
  • Εργαλεία διαχείρισης του inbox – επιτρέπουν την αναζήτηση στο inbox, και μάλιστα σε πολλαπλούς λογαριασμούς email, καθώς και τη δημιουργία μηνυμάτων «εκτός γραφείου» και υπογραφών απευθείας από την ταμπλέτα.
  • Το προσωποκεντρικό email – εκτός από τα standard χαρακτηριστικά των ημερολογίων, που βοηθούν τους χρήστες να σχεδιάσουν και να οργανώσουν την ημέρα τους, η ενσωματωμένη εφαρμογή ημερολογίου παρέχει στους χρήστες τη μοναδική δυνατότητα να βλέπουν με ποιον/ ποιους έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις τη δεδομένη ημέρα και να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις επαφές.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις εκάστοτε επαφές και την εταιρεία τους συγκεντρώνονται αυτόματα από sites κοινωνικής δικτύωσης.

  • Εφαρμογή επαφών με έμφαση στις σχέσεις – περισσότερα από ένα address book, η νέα ενσωματωμένη εφαρμογή επαφών λειτουργεί ως ένας «κοινωνικός κόμβος» που συγκεντρώνει και συνενώνει πληροφορίες από πολλαπλές πηγές (συμπεριλαμβανομένων email και κοινωνικών δικτύων) σε ένα αρχείο για κάθε πρόσωπο του address book. Κάθε αρχείο περιλαμβάνει πληροφορίες όπως πρόσφατα status updates, συζητήσεις, σχετικά άρθρα και κοινές επαφές, που ενημερώνονται αυτόματα.

Ακόμη:

Τηλεχειριστήριο για το BlackBerry PlayBook – η νέα λειτουργία BlackBerryBridge επιτρέπει στα smartphone BlackBerry να λειτουργούν ως πληκτρολόγιο και ποντίκι για τα BlackBerry PlayBook – παρέχοντας έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα τηλεχειρισμού της ταμπλέτας τους. Ιδανικό για την παύση μιας ταινίας όταν το BlackBerry PlayBook είναι συνδεδεμένο με τηλεόραση που διαθέτει σύνδεση HDMI ή για τη χρήση του QWERTY πληκτρολογίου αφής του smartphone BlackBerry για τη δημιουργία μηνύματος ή εγγράφου στο BlackBerry PlayBook.

Άνοιγμα περιεχομένου στο BlackBerry PlayBook – η λειτουργία BlackBerry Bridge επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν γρήγορα και απευθείας από το BlackBerry PlayBook τους έγγραφα, email, αρχεία multimedia και ιστοσελίδες που βρίσκονται στο smartphone τους, ώστε να αξιοποιούν τη μεγαλύτερη και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη του για μια βελτιωμένη εμπειρία ανάγνωσης/ παρακολούθησης και επεξεργασίας.

Προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας εγγράφων – η εξελιγμένη λειτουργία Documents To Go κάνει πιο εύκολη για τους χρήστες την εν κινήσει δημιουργία και επεξεργασία εγγράφων. Μεταξύ των βελτιώσεων περιλαμβάνονται: η καλύτερη υποστήριξη για το εικονικό πληκτρολόγιο, η δυνατότητα ο χρήστης να δει και να αλλάξει ενσωματωμένα γραφήματα και φύλλα γραφημάτων σε λογιστικά φύλλα, ένας νέος “wizard” τύπων με περισσότερες από 100 συναρτήσεις, καθώς και η δυνατότητα επεξεργασίας του κειμένου, των κουκίδων (bullets) και της μορφοποίησης μιας παρουσίασης.

Εφαρμογή “Print To Go” – αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να «εκτυπώνουν» ασύρματα μέσω Wi-Fi από το laptop ή το PC τους απευθείας στο BlackBerry PlayBook τους. Μία ψηφιακή «εκτύπωση» δημιουργείται στο BlackBerry PlayBook, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν, να ταξινομούν και να διαχειρίζονται τις ψηφιακές «εκτυπώσεις» τους σα να ήταν πραγματικά φύλλα χαρτιού. Η εφαρμογή “Print To Go” είναι ο τέλειος τρόπος για να συγκεντρώσετε πληροφορίες από διάφορες πηγές, λόγου χάρη την ηλεκτρονική επιβεβαίωση κράτησης από το ξενοδοχείο, το email με την κάρτα επιβίβασής σας, το πρόγραμμα της εκδήλωσης ή ακόμη το χάρτη της πόλης που είναι ο προορισμός σας, ώστε να είναι γρήγορα προσβάσιμες όταν θα είστε εν κινήσει.
Αυξημένη δυνατότητα ελέγχου και διαχείρισης επιχειρησιακών δεδομένων – ο συνδυασμός του BlackBerry PlayBook OS 2.0 με τα BlackBerry Mobile Fusion και BlackBerry Balance βοηθά να ξεπεραστούν οι φραγμοί για την ευρεία χρήση των tablet, συμπεριλαμβανομένων και των φραγμών που αφορούν στο πώς μπορεί κανείς να χειρίζεται τη συσκευή και να διασφαλίζει, να διαχειρίζεται και να ελέγχει τις εμπιστευτικές επιχειρησιακές πληροφορίες που βρίσκονται σε αυτήν. Επιπλέον, το BlackBerry PlayBook OS 2.0 υποστηρίζει ξεχωριστό «χώρο» εντός του BlackBerry® App World™, ώστε να επιτρέπει στα τμήματα IT να ελέγχουν τη διανομή των επιχειρησιακών εφαρμογών και να καθιστούν τις εγκεκριμένες εφαρμογές εύκολα διαθέσιμες για τους τελικούς χρήστες.

Νέες Εφαρμογές και Περιεχόμενο:
Οι αγαπημένες σας εφαρμογές και χιλιάδες ακόμη – πολλές συναρπαστικές νέες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το BlackBerry PlayBook θα είναι διαθέσιμες μέσω του BlackBerry App World ταυτόχρονα με το BlackBerry PlayBook OS 2.0. Από παιχνίδια και lifestyle εφαρμογές μέχρι business apps και apps για την παραγωγικότητα, η RIM παρουσιάζει στην CES 2012 μερικές από τις τελευταίες εφαρμογές που διατίθενται για το BlackBerry PlayBook, μεταξύ των οποίων και οι: Angry Birds, Cut the Rope, Groupon, Thomson Reuters, Zinio και πολλές ακόμη.
Video store – ένας κατάλογος με χιλιάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές θα είναι διαθέσιμος μέσω του ενσωματωμένου BlackBerry Video Storefront*, με τις νέες κυκλοφορίες να είναι διαθέσιμες προς πώληση ή ενοικίαση την ίδια ημέρα που κυκλοφορούν και σε DVD. Οι χρήστες θα μπορούν να ξεκινήσουν να βλέπουν την ταινία ή τη σειρά αμέσως μόλις αρχίσουν να «κατεβάζουν» το αρχείο, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένουν για τη μεταφορά ολόκληρου του αρχείου προτού απολαύσουν μια εξαιρετική εμπειρία ψυχαγωγίας στην υψηλής ανάλυσης οθόνη της ταμπλέτας ή σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, μέσω της εξόδου HDMI του BlackBerry PlayBook.
Βελτιωμένο web browsing – ο browser του BlackBerry PlayBook OS 2.0 περιλαμβάνει επίσης μία νέα προβολή ανάγνωσης, που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα websites ακόμη ευκολότερα στην απόλαυσή τους, αφαιρώντας τις περιττές πληροφορίες που «φορτώνουν» τη σελίδα με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό που μένει είναι ένα καθαρότερο format που προσφέρεται για την ανάγνωση online ειδήσεων και άρθρων, αναρτήσεων σε blog και σελίδων που περιέχουν πολύ και «βαρύ» περιεχόμενο.