Συνεχίζοντας σε έναν τομέα όπου κυριολεκτικά δεν έχει αντίπαλο, η Sony ανακοίνωσε έναν next-generation αισθητήρα με την τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού – back-illuminated CMOS, για τις ψηφιακές μηχανές.

Η κατασκευή των στρωμάτων του νέο CMOS αισθητήρα και το νέο τμήμα pixel – pixel section, ενσωματώνει τη δομή προβολής – back-illuminated structure pixels σε ένα τσιπ με ενσωματωμένο τον επεξεργαστή. Λείπει έτσι ένα κλασικό υπόστρωμα στον back-illuminated CMOS αισθητήρα.

H νέα δομή επιτρέπει στον CMOS αισθητήρα να δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας και λειτουργικότητα ενώ ο νέος αισθητήρας έχει μικρότερα στοιχεία και ‘δίνει’ μικρότερες κάμερες. Η Sony ονομάζει τον αισθητήρα “stacked CMOS sensor.”

Άλλοι σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως τα τσιπ δουλεύουν πιο γρήγορα και έχουν λιγότερη κατανάλωση.

Οι νέοι αισθήτηρες δε υποστηρίζουν το λεγόμενο RGBW Coding. Αν και συνήθως τα pixel έχουν RGB (Red, Green and Blue) το στοιχείο W σημαίνει White και αποθηκεύει στοιχεία για το φως.

Η Sony με την επιπλέον τεχνολογία λέει πως βελτιώνονται οι φωτό με χαμηλό φως – low-light photos, ενώ η Sony λέει πως έχει και νέα λειτουργία HDR Movie function.

Το HDR – High Dynamic Range βοηθά να μην είναι ξεπλυμένες οι φωτό.

Η Sony λέει πως ανέπτυξε τον νέο αισθητήρα για περισσότερες συσκευές και λύσεις. Επιπλέον ‘χωράνε’ περισσότερα pixel.

Ο αισθητήρας θα πάει στις εταιρίες από τον Μάρτιο…