… σε ένα αγαπημένο site για βίντεο.

Αν είστε όχι και τόσο συνηθισμένος στη χρήση του site δεν θα δείτε και δραματικές αλλαγές αλλά και πάλι μια αλλαγή είναι καλή. Ο CEO της εταιρίας Dae Mellencamp μίλησε για αναβάθμιση που έχει να γίνει από το 2007 και είπε: “In Web years, that’s a lifetime.” Σωστόν…

Βασικός στόχος των αλλαγών είναι κατά τον ίδια να εστιασεί στα βίντεο με “… έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ”, τουλάχιστον σε site με user-generated περιεχόμενο. Το Vimeo άλλωστε έχει μια εστίαση σε πιο high-quality βίντεο από το YouTube – και για αυτό το αγαπάμε.

Επιπλέον είμαστε σε μια εποχή που μπορεί κανείς να κάνει λήψεις σε high-definition βίντεο χωρίς πολλά χρήματα. Η εστίαση λοιπόν είναι στο βίντεο με απόλυτα κεντρικό ρόλο στον βασικό player ενώ τα βίντεο έχουν πλέον διπλάσιο μέγεθος.

Ουσιαστικά κάθε άλλο στοιχείο έχει περάσει στο background. Το Vimeo δίνει και links σε σχετικά βίντεο ενώ υπάρχουν κρυφά σημεία που ‘εμφανίζονται’. Υπάρχει και νέο inbox, με feed από βίντεο από accounts. To Vimeo επιτρέπει να βλέπεις και στοιχεία μέσα από το inbox.

Υπάρχουν και νέες επιλογές search ενώ κάνεις upload πολλαπλών βίντεο με την πρώτη. Πέρα από τις πολλές μικρές και πιο μεγάλες αλλαγές, έχει γραφεί ξανά η Vimeo codebase για να μπορεί η εταιρία στο μέλλον να κάνει αλλαγές πιο εύκολα.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε μερικούς χρήστες…

Open Your Eyes to the New Vimeo from Vimeo Staff on Vimeo.