Είναι η μεγάλη τάση του 2011: εικόνα σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού χωρίς φλας…

Τι χρειάζεται; το κατάλληλο software και οι σωστοί – γρήγοροι, αισθητήρες. Έτσι και η Sony ανακοίνωσε την ανάπτυξη δύο CMOS αισθητήρων ειδικά για smartphones αλλά και άλλες συσκευές όπως έχουμε πει. Αυτοί όμως οι αισθητήρες, είναι εξοπλισμένοι με τη νέα μοναδική λειτουργία Sony RGBW Coding που επιτρέπει εικόνα σωστή ακόμη και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Περιέχουν δε το τη λειτουργία Sony HDR (High Dynamic Range) Movie για ακόμη καλύτερο χρώμα σε δύσκολα settings. Η Sony έχει αναπτύξει και μοντέλο με ενσωματωμένη λειτουργία επεξεργασίας – built-in signal processing functionality, χωρίς επιπλέον κυκλώματα και λειτουργίες.

Τη νέα λειτουργία η Sony έχει ενσωματώσει στους νέους CMOS με τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά και το πιο compact μέγεθος. Είναι τρεις αισθητήρες τα next-generation back-illuminated CMOS που όπως έχουμε πει θα αρχίσουν να παραδίδοντια από τον Μάρτη στις εταιρίες.

Μοντέλα και με νέα RGB μέθοδο και ενσωματωμένη λειτουργία RGBW Coding function – έχει και τα W (White) pixels μαζί μετα RGB (Red-Green-Blue) pixel. Λιγότερος θόρυβος και πιο καθαρή εικόνα.