Αν είστε fanatics του διαστήματος, τότε…

Γήινοι η NASA έχει ετοιμάσει ένα multi-player Facebook game για να σας δοκιμάσει. Το Space Race Blastoff έχει μια σειρά από πραγματικά δύσκολες ερωτήσεις για κάθε τύπου θεματολογία που έχει σχέση με το διάστημα – ιστορία, τεχνολογία και επιστήμη. Υπάρχει ακόμη και κατηγορία pop culture όπως μας λέει το mashable.

Για να παίξεις, διαλέγεις avatar και μετά απαντάς σε μια σειρά από 10 multiple-choice ερωτήσεις. Μετά παίζεις μόνος ή μαζί με άλλους ενώ οι παίκτες κερδίζουν επιπλέον πόντους με bonus ερωτήσεις μετά την πρώτη δεκάδα.

Το Space Race Blastoff είναι μια πανέξυπνη ιδέα της NASA και για την ιστορία της και για τις έρευνες για τις οποίες μαθαίνεις πολλά ενώ το κοινό των “…people accustomed to using social media,” όπως λέει ο David Weaver της Υπηρεσίας, θα το βρει ενδιαφέρον με πολλά και για τους “…space experts”, όπως και τους αρχάριους.

Το Space Race Blastoff είναι η πρώτη multi-player online game προσπάθεια ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη μέσω η Υπηρεσία είχε ανακοινώσει πως θα καλέσει 150 εκ των Twitter followers σε “tweetup” event σε live εκτόξευση. Ενεργούς Twitter accounts έχουν και αστροναύτες όπως ο Ron Garan – Astro_Ron, με 88,000 followers.