Μια ογκώδης, συγκλονιστική διαμαρτυρία σε όλη την Ευρώπη…

Όπως μεταφέρει το in.gr, συνολικά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο μόνο στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας. Τεράστιες κινητοποιήσεις έγιναν στη Γαλλία, τη Βουλγαρία, ενώ τον μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών κατά της ACTA σε ολόκληρη τη Γερμανία συγκέντρωσε το Μόναχο: περίπου 16.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, απλοί πολίτες με συνολικό όγκο τους 150.000 διαδήλωσαν σε 60 πόλεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα.

Η υπόθεση της ACTA είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη για την Ευρώπη αφού υπογράφτηκε από 22 χώρες της ΕΕ. Αν και δεδηλωμένα έχει σαν στόχο να προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα, η νομοθεσία «συμπεριλαμβανομένης και της καταστρατήγησης που γίνεται στο ψηφιακό περιβάλλον».

Και αυτό είναι συγκλονιστικό για τα δικαιώματα των χρηστών του Ίντερνετ ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορούν οι χώρες να επιβάλουν ποινές φυλάκισης ακόμη και όταν παραβιάζεται το κοπιράιτ για μη εμπορικούς σκοπούς.

Τσεχία, Μάλτα, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και Σλοβενί συμμετείχαν επίσης στις διαμαρτυρίες ενώ είναι βέβαιο πως στο επόμενο διάστημα θα έχουμε και πολλές χακτιβιστικές δράσεις με τους Anonymous επίσης σε ‘επίθεση’…