Όχι και λίγα μέσα στο σαββατοκύριακο για το μηχανάκι της Apple…

Αρχικά το Apple Daily έχει εικόνεςs από αυτό που ισχυρίζεται πως είναι το νέο iPad σε σύγκριση με τα iPad 1 και iPad 2. Φαίνεται να έχει ένα πιο ‘κοφτό’ πλαίσιο και έναν μεγαλύτερο φακό. Στην έκδοση  αναφέρεται πως θα υπάρχει ανάλυση 8-megapixel,  και αυτή είναι η κάμερα που δίνει η Sony στο iPhone 4S ήδη όπως ο CEO της Sony είχε διαρρεύσει.

Το Apple.pro έχει μερικές εικόνες από το περιοδικό.

Την ΙΔΙΑ ώρα όμως έχουμε μια ακόμη αανακάλυψη που μάλλον δείχνει τη μητρική του iPad 3 με κάτι αναπάντεχο στο θέμα του επεξεργαστή: δείχνει το A5X, και όχι το A6 ως επεξεργαστή.

Η δε πλακέτα δείχνει και δύο 16GB Hynix flash memory τσιπ για αποθήκευση. Θα είναι τα 32GB  το baseline για το 2012;.

Το ερώτημα είναι τι σημαίνει το A5X και αν είναι τετραπύρηνη έκδοση του υπάρχοντος ARM Cortex-A9 επεξεργαστή, του A5 με ταχύτητα κοντά στον NVIDIA Tegra 3. Από την άλλη ίσως να είναι και dual-core τελικά επεξεργαστής με μεγαλύτερο χρονισμό ίσως στα 28 νανόμετραs. Από την άλλη ίσως και ARM Cortex-A15 αρχιτεκτονική της Samsung όπως στον Exynos 5250.

Σίγουρα πάντως πιο καλά γραφικά αφού η οθόνη θα είναι στα 2048×1536. Λογικά στα γραφικά ο PowerVR SGX543MP2 με δύο πυρήνες ή ένα τετραπύρηνο μοντέλο για γραφικά SGX543MP4 όπως του PS Vita.

Λογικά στις 7 Μάρτη θα ξέρουμε και μετά θα έρθει και το Samsung Galaxy Tab με τον Exynos 5250. [μέσω MacRumors]