Και το Xperia P και το Xperia U είναι νέα uber κινητά που επίσημα παρουσιάζονται στη νέα σειρά του 2012…

Αν όμως θέλουμε κάτι πιο κοντά σε Sony Android phone με τα specs του Xperia S, σίγουρα θα ρίξουμε μια ματιά στο Sony Xperia P.

Στην ίδια γραμμή με τα Sony NXT handsets, το Sony Xperia P είναι όμορφα minimalist ΚΑΙ από το αγαπημένο μας υλικό: “precision crafted aluminum body”.

Με μια οθόνη στις 4″ και την τεχνολογία Sony “WhiteMagic” ώστε να βλέπουμε όμορφα τις όμορφες εικόνες κάτω από τον δυνατό ήλιο, είναι κινητό που ‘γράφει’ Ελλάδα: διπλάσια φωτεινότητα από άλλα smartphones, λέει η Κυρία Sony.

Στα specs το Xperia P έχει έναν 1GHz dual-core κάτω από το σασί με 16GB μνήμης και 8MP κάμερα με τον Sony Exmor R αισθητήρα και το “fast capture” που δίνει κλείδωμα εστίασης σε ένα δευτερόλεπτο.

Έχουμε και Full HD 1080p βίντεο ενώ το Xperia P θα έχει το Smart Dock για να γίνει και multimedia κέντρο. Το Xperia P γίνεται και ηλεκτρονικό πορτοφόλι με NFC τεχνολογία που είναι συμβατή και με τα Xperia SmartTag.

Σε παράδειγμα της Sony, θέλεις π.χ να πας για τρέξιμο και αντί να ανοίγεις μια, μια τις app, ένα tap στο Xperia P σε SmartTag θα τα κάνει όλα μαζί, κάτι σαν τις παλιές macros.

Το Sony Xperia P αρχικά θα βγει με Android 2.3 Gingerbread preinstalled, αλλά το Android 4.0 Ice Cream Sandwich update σχεδιάζεται για τις 3 εκδόσεις από “brushed aluminum”.

Στο 2ο τρίμηνο του έτους.