Φαίνεται πως φέτος είναι η χρονιά οι επόμενες ‘σούπερ’ τηλεοράσεις, οι τηλεοράσεις με την τεχνολογία OLED ξεκινούν καλά τις ‘μηχανές τους’. Και όχι μόνο οι δύο κορεατικές εταιρίες, όπως και η Sony με τη δική της τεχνολογία, αλλά πλέον μια ακόμη εταιρία μπαίνει στο ‘παιχνίδι’….

Οι προκλήσεις από τους κατασκευαστές LCD της Κορέας ωθούν μια ακόμη εταιρία να μπει στο παιχνίδι, των OLED. Ο κος Paul Peng, πρόεδρος της AU Optronics (AUO), σημείωσε όπως γράφει το Digitimes, πως τα προϊόντα OLED θα είναι το νέο ‘πεδίο μάχης’ για τις εταιρίες.

Η AUO σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή μικρού μεγέθους προϊόντων OLED στο δεύτερο τρίμηνο του roducts 2012.

Όπως είπε ο κος Peng το “…μέλλον των οθονών ανήκει στις τεχνολογίες” και η AUO ετοιμάζει να δώσει προϊόντα με την τεχνολογία OLED products και μεγαλύτερα από τις 32 ίντσες. Οι τιμές των OLED panel για την ώρα είναι ακριβές λόγω των υλικών και της κατασκευής ενώ η ΑUO θα συνεργαστεί με ιαπωνικές εταιρίες, δεν είπε ποιες, για νέα υλικά και εφαρμογές για OLED panel.

Επιπλέον η εταιρία δίνει και τις λεγόμενες one-glass solutions (OGS) για συσκευές με αφή ενώ η όλη αγορά έχει ζητήματα με τα βάρη σε χρέη που έχουν οι εταιρίες. Ο Peng σημείωσε πως η AUO έχει χρέη μακρόχρονα στην Ταϊβάν που συνολικού ύψους $1.53-1.63 δισεκατομμυρίων και μερικά λήγουν το 2012. Από την άλλη η AUO έχει ήδη αποπληρώσει το 2011, με μετρητά και cash στα τέλη του 2011 με ποσό των NT$90 δισεκατομμυρίων.

Η AUO σχεδιάζει to και πράσινες ‘καινοτομίες’. Η εταιρία θέλει να μειώσει της εκπομπές ρύπων κατά 25% μέχρι το 2015 σε σύγκριση με το 2010.