Ο κος Scott Daigle από το Πανεπιστήμιο του Illinois έχει αποφασίσει να βοηθήσει στα άτομα που έχουν ανάγκη με το IntelliWheels AGS (Automatic Gear-Shift). Ένα σύστημα αυτόματο που ανιχνεύει πότε μια αναπηρική καρέκλα σπρώχνεται και αλλάζει ανάλογα ταχύτητες…

Το σύστημα IntelliWheels AGS έχει δύο τροχούς που είναι συμβατοί με κάθε καρότσι. Οι τροχοί έχουν βάρος 2.2 κιλά ο καθένας και βγαίνουν με απλό σύστημα για να μπουν το αυτοκίνητο. Αισθητήρες αναλύουν ροπή, ταχύτητα και κλίση και ‘καταλαβαίνουν’ ποιος τους σπρώχνει αλλά και τις συνθήκες.

Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κλίσεις και απαιτούν 73% λιγότερη δύναμη από τα άτομα με πρόβλημα κινητικότητας όπως λέει ο κος Daigle. Καθώς είναι αυτόματο σύστημα οι χρήστες δεν χρειάζονται να αλλάξουν συνήθειες.

With partners Marissa Siebel and Jean Samson, Daigle has started a company, IntelliWheels, to commercialize the wheels but they are not yet available to buy as they are still undergoing usability testing.

The wheels will then be run on a special testing rig for 40 days and 40 nights to simulate three years of use.

Ο κος Daigle λέει πως προχωρούν οι δοκιμές και ένα τρίτο πρωτότυπο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβρη του 2012 και μετά το IntelliWheels AGS θα πρέπει να είναι διαθέσιμο..