O κύριος Sneeden, product marketing manager για την Sony Mobile, είπε αρκετά στο CNET Asia σε συνέντευξη στην έκθεση Mobile World Congress…

Ανάμεσα σε αυτά και πως quad-core Sony smartphone θα έχουμε σίγουρα στις αρχές του 2013 κατά τη δική του πρόβλεψη και χωρίς να υπάρχει ακόμη όλη η γκάμα για το 2012 γνωστή…

Είναι θέμα μπαταρίας και αυτονομίας σημείωσε: “We’re going to join quad-core when we feel that the performance matches the battery efficiency,” Και αυτό γιατί δεν πιστεύουν πως έχει λυθεί το κάθε ζήτημα.

Φανέρωσε σε πως στο 2ο μισό του έτους η εταιρία θα πάει στην αρχιτεκτονική Cortex A15 που η Sony Mobile – δικαίως όπως δείχνουν τα σημερινά τέστ, ξεπερνά σε επιδόσεις την quad-core αρχιτεκτονική.

Ουσιαστικά το στέλεχος της Sony μιλά για ποιότητα και επιδόσεις σε απαιτητικές εφαρμογές να είναι το ζητούμενο και ” That’s when we make the right move to quad-core.”

Η Sony Mobile έχει ήδη διαθέσιμο το κινητό dual-core Xperia S ενώ ο Sneeden προσέθεσε πως  τα κινητά στο επόμενο διάστημα θα τρέχουν τη πλατφόρμα ST Ericsson’ NovaThor platform ή κάτι από την Qualcomm χωρίς να λέει συγκεκριμένα πράγματα. Η  Sony Mobile θα χρησιμοποιεί το Qualcomm dual-core Snapdragon S4 chipset στο 2ο τρίμηνο του έτους.

Όσο για ένα PS Vita phone, το στέλεχος είπε απλά πως “cameras and gaming experiences were “core strengths” of the larger Sony corporation” και η Sony Mobile θα αξιοιήσει αυτά τα δυνατά στοιχεία.

Ότι καταλάβατε…