Τα πρωταθλήματα με αυτοκίνητα Touring έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται. Εκτός από το British Touring Car Series, το γερμανικό DTM, το Αυστραλιανό V8 Supercars και το ιαπωνικό Super GT, η Ιταλία έχει και το Superstars Series.

Στα περισσότερα από τα πρωταθλήματα υπάρχουν λίγες εταιρίες ενώ μόνο στο BTCC και στο Superstars series υπάρχουν πολλές εταιρίες. Οι BMW, Cadillac, Chevrolet, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz και Porsche είναι όλες ανάμεσα σε 34 διαγωνιζόμενους και με τη Maserati να είναι η πιο μεγάλη αντίπαλος, αναμένεται και η Audi να μπει στη μάχη…

Η εταιρία αντικατέστησε το βασισμένο στο A4 touring αυτοκίνητο της στο DTM με νέο, βασισμένο A5 αυτοκίνητο και στο Superstars θα γίνει το ίδιο με το RS4 να δίνει τη θέση του στο RS5.

Το RS4 είχε πάρει τίτλο οδηγών το 2007 και τους δύο τίτλους το 2008, και έτσι το RS5 θα έχει δύσκολη αποστολή με 450 ίππους από έναν V8 και ειδική αεροδυναμική.

Ο ένας οδηγός θα είναι ο πρώην πιλότος της F1 Gianni Morbidelli και ο άλλος ο Thomas Schoeffler από το DTM με το Σουηδό Johan Kristofferson στη δική του ομάδα KMS.