Η Adobe έχει ρίξει δύο νέα εργαλείο για web developers και σχεδιαστές με τη νέα έκδοση του HTML5 animation tool Adobe Edge…

… αλλά και ένα νέο εργαλείο για γρήγορο previewing των web design σε desktop, notebook και mobile μηχανάκια: είναι το Adobe Shadow.

Αυτά και άλλα εργαλεία θα τα δείξει η εταιρία στο HTML5 web development and mobile solutions τμήμα της έκθεσης SXSW Interactive και σε ολοήμερα training camps το επόμενο ΣΚ στο… Austin, Texas (…!)

Το Preview 5 του Adobe Edge, εργαλείο για “…web animation, motion and interaction”, ‘τελειώνει’ με το Flash για να επιλεγούν τα νέα στάνταρ, HTML5, CSS3 και JavaScript.

Θα το δούμε τη Δευτέρα στο φεστιβάλ “The Future of HTML5 Motion Design” ενώ περιμένουμε τα νέα χαρακτηριστικά όπως τα typographic controls και χειριστήρια για symbols και web fonts.

Το Adobe Labs έχει postάρει το “Release 1” του Adobe Shadow για βελτίωση του workflow για web developers με εύκολο “pair” με το πρόγραμμα των tablet, smartphone και άλλων συσκευών με Η/Υ.

Χρησιμοποιείται με κάθε text editor ή/και IDE για remote inspection και debugging όπως και reviews μόλις αλλάζει ο κώδικας.

Στις επόμενες ημέρες λοιπόν όλα