Ανεπίσημες μετρήσεις και πρώτο benchmarking για την επερχόμενη σειρά επεξεργαστών της Intel την Ivy Bridge δείχνουν ανεβασμένες ταχύτητες αλλά περισσότερο σε γραφικά.

Οι δοκιμές έγιναν από το AnandTech στα 3.5GHz με τον quad Core i7-3770K desktop ως ‘μοντέλο’ και με τα γραφικά από τον Intel HD 4000 να δείχνουν 20 με 40% μεγαλύτερη ταχύτητα από το τμήμα με κωδικό 3000 σε σύγκριση με παρόμοιο μοντέλο Core i7 αλλά της σημερινής γενιάς των επεξεργαστών με αρχιτεκτονική Sandy Bridge.

Αν και δεν έχει τις επιδόσεις των AMD Fusion με το A8, δίνει και games που είναι playable όπως τρέχει Skyrim άνετα στα 1680×1050 με λεπτομέρειες στο μέσο.

Ο επεξεργαστής γραφικών εδώ έχει πάντως μεγάλη διαφορά από τους Sandy Bridge. Είναι πιο αργό μοντέλο από τους νυν six-core Sandy Bridge-E επεξεργαστές, αλλά το Ivy Bridge είναι 5 έως και 20% ταχύτερο από νυν τετραπύρηνα μοντέλα σε γενική χρήση ούτως ή άλλως.

Τα καλύτερα γραφικά είναι λόγω των περισσότερων execution units, σε 16 από 12, αλλά και τη χρήση DirectX 11 (OpenGL 4) εφέ. Οι Ivy Bridge βέβαια σε γενικές γραμμές είναι πιο ισχυροί και λόγω της αρχιτεκτονικής στα 22 νανόμετρα ενώ μπορεί να κάνει share σε στοιχεία κώδικα δυναμικά ανάμεσα σε program threads και υποστηρίζει και μνήμη 2.8GHz DDR3 όπως και low-power DDR3 για μικρά desktop και notebook.

Λογικά αργά τον Απρίλη τα πρώτα μοντελάκια…