… και με η progressive εγγραφή σε Full HD όπως και το φρέσκο Auto Portrait Framing σε προσιτή τιμή…

Αναλυτικά:

  • Λήψη φωτογραφιών σε υψηλή ταχύτητα 12 fps με συνεχή αυτόματη εστίαση (σε λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE)
  • Βίντεο full HD 50p με πλήρη έλεγχο στις λειτουργίες P/A/S/M
  • Η πρώτη στον κόσμο* με λειτουργία Auto Portrait Framing
  • Clear Image Ζουμ για κοντινά με απίστευτες λεπτομέρειες
  • Νέα υψηλή ανάλυση Tru-Finder™ με κάλυψη 100%
  • Αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS με 16,1 ενεργά megapixel και επεξεργαστής BIONZ τελευταίας τεχνολογίας
  • Μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100 – 16000
  • AF 15 σημείων με 3 διασταυρούμενους αισθητήρες

Η ‘μαμά’ Sony μας μιλά για “Απεριόριστες καλλιτεχνικές επιλογές είναι διαθέσιμες με αυτήν την ολοκαίνουργια προσθήκη στη σειρά των μηχανών της Sony που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη.

Ο σχεδιασμός της κατευθύνει το φως στον αισθητήρα εικόνας CMOS και τον αισθητήρα αυτόματης εστίασης (AF) ταυτόχρονα, επιτρέποντας, με αυτόν τον τρόπο, λήψεις με ακριβέστατη συνεχή αυτόματη εστίαση – είτε τραβάτε φωτογραφίες, είτε Full HD βίντεο.

Υψηλής ανάλυσης και το σκόπευτρο Tru-Finder για  ευρυγώνιες λήψεις και 100% κάλυψη πεδίου συμβάλλει στο καδράρισμα, την εστίαση και την επισκόπηση σε πραγματικό χρόνο….

Η α57, που αποτελεί το διάδοχο της περίφημης α55, έχει ελκυστική τιμή για να μπορεί να την αποκτήσει το ευρύ κοινό των χρηστών των DSLR.

Έχει και πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την α65 ενώ για πρώτη φορά, ακόμα και αρχάριοι φωτογράφοι μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο Full HD με την άμεση απόκριση και δημιουργική ευελιξία που παρέχει μία φωτογραφική μηχανή της κλάσης της. Απλό.

Σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας BIONZ, ο αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS με 16,1 ενεργά megapixel δίνει εικόνες με εκπληκτικές λεπτομέρειες. Αυτός ο ισχυρός επεξεργαστής, που τελειοποιήθηκε όταν η Sony ανέπτυσσε τις δυο κορυφαίες της σειράς α77 και α65, χειρίζεται εύκολα μεγάλους όγκους δεδομένων εικόνας για αψεγάδιαστες φωτογραφίες και βίντεο Full HD με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Με την α57 επιτυγχάνονται απίστευτες ταχύτητες λήψης μέχρι και 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο με τη νέα λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE. Το κεντρικό τμήμα της εικόνας του αισθητήρα μεγεθύνεται κατά 1.4x και σας βοηθά να συλλάβετε σε κλάσματα του δευτερολέπτου κοντινά πλάνα με άψογα εστιασμένες εικόνες ακόμα και όταν το αντικείμενό σας κινείται.

Υπάρχει και το σύστημα AF 15 σημείων με 3 διασταυρούμενους αισθητήρες, που υπάρχει και στην α65 για γρήγορη, ακριβή αυτόματη εστίαση TTL phase-detection.

Νέα και η λειτουργία Object Tracking AF διατηρεί τα πρόσωπα ή άλλα επιλεγμένα αντικείμενα σε έντονη εστίαση – ακόμα και αν, στιγμιαία, ο στόχος σας σκοτεινιάσει από κάποιο άλλο περαστικό αντικείμενο.

Με την α57 μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε έντονα εκφραστικές ταινίες Full HD με το phase detection AFπου  διασφαλίζει ότι τα αντικείμενα που κινούνται παραμένουν εστιασμένα, όπως και με τις φωτογραφίες. Η συμβατότητα με φορμά AVCHD (Ver. 2.0) Progressive σας δίνει τη δυνατότητα να γυρίσετε ταινίες ανάλυσης Full HD σε ταχύτητα καρέ μέχρι 50p (Progressive), δηλαδή ό,τι χρειάζεται για ομαλή και χωρίς θολότητα δράση. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε λήψη σε 25p για πιο πλούσια και κινηματογραφική εμφάνιση.

Οι «κινηματογραφικές» επιλογές έχουν βελτιωθεί περαιτέρω παρέχοντας πλήρη έλεγχο στις λειτουργίες λήψης P/A/S/M για σχεδόν απεριόριστη καλλιτεχνική έκφραση.

Δεν ξέρεις; δεν πειράζει…

Ακόμα και αρχάριοι φωτογράφοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν για πρώτη φορά φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα εναλλαγής φακών, μπορούν να δημιουργήσουν επαγγελματικά πορτρέτα χωρίς κόπο με την α57. Η Sony εισάγει πρώτη, παγκοσμίως, τη νέα λειτουργία Auto Portrait Framing (αυτόματο καδράρισμα σε πορτρέτο).

Με τη λειτουργία της αναγνώρισης προσώπου και τον συνθετικό κανόνα των τρίτων, η φωτογραφική μηχανή αναγνωρίζει τη θέση του θέματός σας, αλλάζει το περίγραμμα της φωτογραφίας και δημιουργεί με ακρίβεια καδραρισμένες εικόνες που μοιάζουν σαν να τις τράβηξε επαγγελματίας, κάθετα ή οριζόντια.

Η τεχνολογία By Pixel Super Resolution Technology της Sony διασφαλίζει ότι οι κομμένες και ζουμαρισμένες εικόνες διατηρούν ακέραια την αρχική ανάλυσή τους. Η αρχική φωτογραφία αποθηκεύεται μαζί με την καλύτερα καδραρισμένη εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο εύκολα η σύγκριση μεταξύ των δυο εκδοχών και οι φωτογράφοι εμπνέονται για να βελτιώσουν το ταλέντο τους στα πορτρέτα.

“Καθαρό” ζουμ…

Το Clear Image Ζoυμ 2x διπλασιάζει την ενεργή μεγέθυνση του φακού σας και έτσι τα αντικείμενα έρχονται πιο κοντά. Η μοναδική τεχνολογία By Pixel Super Resolution της Sony προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες στις εικόνες, ακόμα και σε λήψεις με super ζουμ. Ιδανικός σύντροφος στα ταξίδια σας, χωρίς να μεταφέρετε μεγάλους και ογκώδεις τηλεφακούς.

Το καδράρισμα, η εστίαση και η επισκόπηση των ρυθμίσεων έκθεσης σε πραγματικό χρόνο είναι πλέον απόλαυση με το νέο ηλεκτρονικό σκόπευτρο Tru-Finder™. Με πολύ λεπτομερή ανάλυση 1.440.000 dot και ένα πεδίο λήψης 100%, ανταγωνίζεται επάξια άλλα ποιοτικά σκόπευτρα. Παρέχεται, επίσης, μία γκάμα επιλογών ενδείξεων των πληροφοριών υψηλής ανάλυσης με ευρυγώνια προβολή για λήψεις με σιγουριά, όπως η ένδειξη του ψηφιακού οργάνου ελέγχου στάθμης (Digital Level Gauge) και το πλέγμα γραμμών. Οι πληροφορίες εμφανίζονται είτε στο Tru-Finder™, είτε στην οθόνη Xtra Fine LCD (3.0-type) 7,5 εκ. με ρύθμιση γωνίας.

Χάρη στον BIONZ, οι ευκαιρίες δημιουργικής λήψης πολλαπλασιάζονται με μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100-16000: Θα απολαμβάνετε φυσικές εικόνες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο – είτε χρησιμοποιείτε υψηλές ταχύτητες κλείστρου για να παγώσετε τη δράση, είτε τραβάτε με τη μηχανή στο χέρι χωρίς φλας σε χαμηλό φωτισμό.

Η λειτουργία Picture Effect, που είναι ήδη δημοφιλής στους κύκλους των καλλιτεχνών φωτογράφων, επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν τη δική τους πινελιά όταν επεξεργάζονται την εικόνα ‘in-camera’ με 11 τύπους εφέ και 15 διαβαθμίσεις– χωρίς τη χρήση υπολογιστή. Στην LCD οθόνη της μηχανής ή στο Tru-Finder™ μπορείτε να έχετε live προεπισκόπηση του αποτελέσματος του εφέ της επιλογής σας, είτε τραβάτε φωτογραφίες, είτε βίντεο Full HD.

Προαιρετικά αξεσουάρ…

Η εξωτερική λάμπα HVL-LE1 LED για βίντεο, που λειτουργεί με μπαταρίες, διευρύνει τις επιλογές για εγγραφή βίντεο σε εσωτερικό χώρο ή με χαμηλό φωτισμό. Το κιτ με αξεσουάρ ACC-FM1A περιλαμβάνει μία επιπλέον επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FM500H μαζί με τη μικρή και εύχρηστη θήκη ταξιδίου LCS-AMB που προφυλάσσει τη μηχανή, σας παρέχει δηλαδή όλα όσα χρειάζονται οι δραστήριοι φωτογράφοι.

PS Η SLT-A57 στην αγορά very soon: από τις αρχές Απριλίου του 2012…