Είναι οι εταιρίε Osaka Gas, Aisin, Kyocera, Chofu και η Toyota που ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση του πρώτου “World-Class Efficiency residential-use solid oxide fuel cell co-generation system”

Τι καταλάβατε; Πως οι Ιάπωνες είναι έτη φωτός μπροστά σε κάθετι που έχει σχέση με της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το νέο τους ‘προϊόν’ είνα το ENE-FARM Type S, ένα προϊόν που βασίζεται σε project που οδηγεί σε απόδοση 46.5%, το μεγαλύτερο επίπεδπο στον κόσμο για οικιακή χρήση κυψέλων καυσίμου – fuel cell.

Το ENE-FARM Type S με κεραμικούς ηλεκτρολύτες σε κορύφωση παραγωγής φτάνει τους 700 με 750 βαθμούς Κελσίου ενώ η θερμοκρασία μετατρέπει αέριο σε υδρογόνο και έτσι φτάνει συνολικά σε απόδοση gas – οverall energy efficiency, τβν 90.0%.

Το σύστημα SOFC χρησιμοποιεί νερό και μια δεξαμενή 90 λίτρων με άνακτηση ενέργειας και έναν back-up boiler.

Μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 1.9 τόνους το έτος και τα λειτουργικά έξοδα κατά ¥76,000($909) σε σύγκριση με κάθε τύπου συμβατική θέρμανση με ζεστό νερό. Η Kyocera παράγει την κυψέλη καυσίμου, η Chofu το σύστημα νερού και η Osaka Gas θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στα τέλη Απριλίου του 2012 προς ¥2,751,000 ($32,926).