Η εταιρία σίγουρα δεν θα θέλει να χάσει από μια μεγάλη ‘πίτα’ που διαμορφώνεται, ένα 4ης γενιάς system-on-chip για set-top κουτιά και “media gateways” με γραφικά ‘επιπέδου’ PlayStation3.

Το όλο SoC βασιζεται σε επεξεργαστή Intel Atom CE5300, μοντέλο με κωδικό “Berryville,” και είναι το πρώτο βασισμένο σε διαδικασία κατασκευής 32-nanometer SoC.

Ο επεξεργαστής είναι dual core με hyperthreading και virtualisation, έχει γραφικά 3D/2D graphics engine, διαχείριση ισχύος – integrated power management και έναν H.264 hardware encoder.

Όπως λέει το fudzilla, ο κος Keith Wehmeyer στη θέση του general manager για την Intel και το τμήμα των set-top box, ο νέος επεξεργαστής της γενιάς Berryville είναι 30 με 405 καλύτερος από τα μοντέλα που έχει ετοιμάσει η Broadcom για λύσεις SoC. Είπε δε πως οι επιδόσεις CPU στα CE5300 που έκανε η ίδια η εταιρία είναι “συγκρίσιμα με της PlayStation3 game console.”

Το μοντέλο είναι ιδανικό για “gaming, two-way videoconferencing and “sync-and-go” video transcoding for viewing on tablets or other mobile devices.”

Τι γίνεται; τα Internetόκουτα θα δώσουν μάχη με τις κονσόλες;