Η αρχιτεκτονική της AMD Bulldozer είναι η αιτία; Ίσως, αν σκεφτεί κανείς πως άργησε τρία χρόνια…

… και άρα αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί με τα μοντέλα της Intel. Ο Bulldozer σκεφτείτε πως έπρεπε να ανταγωνιστεί του Bloomfield στα 45nm και Lynnfield στα 45 nm που είχαν λανσαριστεί τον Σεπτέμβρη του 2009.

Και φυσικά, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τους Sandy Bridge. Από την άλλη και η next gen, οι Ivy Bridge βγαίνει στις 29 Απρίλη φέτος και οι Bulldozer της AMD θα είναι ‘αρχαία’ ενώ η Volan πλατφόρμα με τις Vishera CPU θα εμφανιστεί στο 2ο τρίμηνο του 2012. Οι Vishera cores θα είναι κάπως καλύτεροι από τους Bulldozer αλλά δεν θα μπορούν λογικά να ανταγωνιστούν τους Ivy Bridge.

Η δε Intel με την αρχιτεκτονιή Haswell στα 22nm θα εμφανιστεί ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2013. Η δε AMD δεν θα έχει κάτι πριν από την next generation 22nm Bulldozer – δεν θα εμφανιστεί πριν το 2013.

Και έτσι η AMD θα έχει δύσκολη μάχη στα high-end. Από την άλλη οι καλές APU σε mainstream και performance μηχανήματα είναι μια χαρά ενώ η πλατφόρμα Virgo και η Trinity APU όπως και η Kaveri πλατφόρμα είναι 3ης γενιάς performance APUs για νωρίς το 2013.