Νέες εικόνες για το ρωσικό υπεραυτοκίνητο, το Marussia B2 supercar, με τον κινητήρα στο μέσο. Αναπτύσσεται από τη φινλανδική Valmet Automotive και θα μπει σε περιορισμένη παραγωγή το 2013.

Η Valmet Automotive είναι ειδική στο ‘automotive engineering’ και σε κατασκευή οχημάτων.

Στο ξεκίνημα του 2012 σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη Russian Marussia Motors για “engineering and assembly” του B2 2 διθέσιου coupé. Η παραγωγή θα φτάσει σε μερικές εκατοντάδες οχήματα το χρόνο.

Με αρχικό πλάνο το πρώτο σχέδιο της Marussia το project B1 που παρουσιάστηκε στο Μόσχα το 2008, το B2 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 στο Frankfurt Motor Show και παρουσιάστηκε από την Valmet Automotive στο 2012 Geneva Motor Show – όπως δείχνουν οι φωτό του carbodydesing.

To όχημα έχει σωληνωτό πλαίσιο με πάνελ και υπόσασι όπως και συνθετικά υλικά. Ο κινητήρας των 3.6 λίτρων είναι ένας ατμοσφαιρικός με 320 ίππους 380 Nm ροπής. Η τελική είναι στα 250 χλμ/ώρα και το 0-100 στα 4.6 δεύτερα.

Εσωτερικά υπάρχουν πολυτελή υλικά και ένα hi-tech infotainment σύστημα όπως και κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα αφής.



Η Marussia Motors είναι δημιούργημα του 2007 και του πρώην οδηγού αγώνων Nikolay Fomenko, του brand strategist Efim Ostrovsky και του κου Andrey Cheglakov, υπεύθυνου τεχνολογίας.

Το 2010 έγινε η πρώτη φορά που ρωσικό αυτοκίνητο πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα 2010 FIA Formula One μαζί με τη Virgin Racing F1.