Βραβεία TIPA 2012: τα καλύτερα…

Η τεχνογνωσία της Sony ξεχωρίζει για ακόμη μια φορά στο χώρο των προϊόντων απεικόνισης…

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ DSLR: SLT-A65
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ CSC ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ: NEX-7
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ: Κάρτες μνήμης XQD

Η Ένωση Περιοδικών Φωτογραφίας και Εικόνας, ΤΙΡΑ (Technical Image Press Association) αναγνώρισε για ακόμη μία φορά την καινοτομία της Sony στα προϊόντα οπτικής απεικόνισης.

Η φωτογραφική μηχανή SLT-A65 της Sony, η οποία απέσπασε το «Βραβείο προηγμένης τεχνολογίας DSLR», εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους κριτές των φετινών βραβείων της TIPA «χάρη στην ποιότητα που προσφέρει το (πρώτο στο κόσμο) ηλεκτρονικό σκόπευτρο της οθόνης OLED με τη δυνατότητα προεπισκόπησης σε πραγματικό χρόνο των ρυθμίσεων της μηχανής». Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι, «Αυτή η εντυπωσιακή εμπειρία προβολής (2359 χιλιάδες dot) αποτελεί μία επαναστατική εξέλιξη στην ευκρίνεια της πολύ υψηλής ανάλυσης». Εκτός από αυτό το χαρακτηριστικό, τα μέλη της TIPA έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι «Συνδυάζοντας την καινοτομία με έναν αισθητήρα της τάξης των 24,3 MP, η τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη που χρησιμοποιεί η SLT-A65 παρέχει δυνατότητα λήψης με ταχύτητα 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση και Live προεπισκόπηση με δυνατότητα εστίασης phase detection, σε όλες τις λειτουργίες ακόμα και στην HD Movie». «Η φωτογραφική μηχανή προσφέρει τρεις επιπλέον επιλογές HD movie, όπως δυνατότητα πλούσιας εγγραφής 25p και ομαλής εγγραφής 50p, όλες σε ανάλυση Full HD. Οι βιντεογράφοι του web μπορούν να κάνουν λήψεις ακόμα και βίντεο ΜΡ4 με τη SLT-A65».

Τα μέλη της TIPA ενθουσιάστηκαν, επίσης, από την compact φωτογραφική μηχανή NEX-7 που συνδυάζει την τέλεια ποιότητα εικόνας με την εκπληκτική φωτογραφική εμπειρία ταχείας απόκρισης. Εξηγώντας για ποιο λόγο η NEX-7 απέσπασε το «Βραβείο καλύτερης φωτογραφικής μηχανής CSC υψηλών προδιαγραφών», οι κριτές της TIPA σχολίασαν: «Η NEX-7 είναι μία compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς που προσφέρει την ίδια ποιότητα με μια εξειδικευμένη μηχανή reflex. Έχει τον ίδιο αισθητήρα 24 MP με την εξειδικευμένη reflex SLT-A77, αλλά διατηρεί το compact μέγεθος και προσφέρει μία βολική, ευκρινή οθόνη με EVF τύπου OLED. Ο κομψός σχεδιασμός της, σε συνδυασμό με τη μεταλλική κατασκευή της, την κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα μοντέλα. Αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει πολλές λειτουργίες σπέσιαλ εφέ, όπως τη Sweep Panorama και την Auto HDR και μπορεί να συλλάβει εικόνες με ταχύτητα μέχρι 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ επιπλέον παρέχει πολλές επιλογές HD movie».

Τέλος, η κάρτα μνήμης XQD, η οποία κέρδισε το «Βραβείο καλύτερου μέσου αποθήκευσης εικόνας», απέσπασε τα εξής σχόλια: «Οι κάρτες μνήμης XQD της Sony αναπτύχθηκαν για να καλύψουν τις απαιτητικές ανάγκες των σύγχρονων επαγγελματιών που χρησιμοποιούν μηχανές DSLR. Με ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής μέχρι 125 MB το δευτερόλεπτο (τρέχουσα χρήση με τη μηχανή D4s της Nikon), αυτή η κάρτα μνήμης μπορεί να εγγράψει περίπου 100 εικόνες RAW σε λειτουργία continuous shooting». Τα μέλη της TIPA τόνισαν ότι εντυπωσιάστηκαν από την ενισχυμένη κατασκευή της κάρτας, καθώς και από τη διασύνδεση PCIe που υπερέχει σε απόδοση από οποιαδήποτε συμβατική κάρτα CompactFlash.

Η γρήγορη SLT-A65…

Στη σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη, προστέθηκε ένα νέο μοντέλο με φακούς A-mount που απευθύνεται κυρίως σε προχωρημένους λάτρεις της φωτογραφίας. Η φωτογραφική μηχανή α65 προφέρει εντυπωσιακές λήψεις υψηλής ταχύτητας (10fps) και συνεχή αυτόματη εστίαση με ακόμα μεγαλύτερη καθαρότητα και με ταχύτερη απόκριση από ποτέ, για λήψη κινούμενων υποκειμένων, είτε πρόκειται για φωτογραφίες, είτε για βίντεο full HD.

Η α65 δεν είναι απλά μία από τις πιο γρήγορες μηχανές στην κατηγορία της, αλλά παρέχει εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας με ανάλυση 24,3 ενεργών megapixel και ευρεία ευαισθησία ISO (100-16000). Με το ηλεκτρονικό σκόπευτρο και την εκπληκτική επιλογή προεπισκόπησης, μπορείτε να δείτε πώς θα είναι η φωτογραφία, ώστε να μη χρειάζεται να βγάζετε ξανά και ξανά μία φωτογραφία μέχρι να καταλήξετε στην ιδανική λήψη.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή α65 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η γοητευτική NEX-7…

Η NEX-7 περνάει τις compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλασσόμενους φακούς σε ένα άλλο επίπεδο, προσφέροντας επαγγελματικά αποτελέσματα με μία compact μηχανή. Κατασκευασμένη με κράμα μαγνησίου για αντοχή και εντυπωσιακή εμφάνιση και με βάρος μόλις 291 γρ. (μόνο το σώμα), η φωτογραφική μηχανή NEX-7 συνδυάζει τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά για πάρα πολύ γρήγορη ταχύτητα λήψης, γρήγορη απόκριση αυτόματης εστίασης και αψεγάδιαστη ποιότητα εικόνας με πάρα πολύ χαμηλό ψηφιακό θόρυβο. Οι ρυθμίσεις δημιουργικών στιλ συμβάλλουν στην ενίσχυση των φωτογραφικών δεξιοτήτων με 11 λειτουργίες και 15 εφέ.

Απολαύστε ακόμα περισσότερη ελευθερία στη δημιουργικότητά σας χάρη στις πλήρως χειροκίνητες ρυθμίσεις και στους πλήρως προσαρμοζόμενους διακόπτες μέσω του νέου εύκολου χειριστηρίου TRINAVI. Νέες λειτουργίες, όπως η χειροκίνητη εστίαση στη λήψη ταινιών Full HD σε 25p ή 50p, καθώς και το σκόπευτρο XGA OLED TruFinder, κάνουν αυτή τη φωτογραφική μηχανή ιδανική για επαγγελματική χρήση.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή ΝΕΧ-7 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κάρτες μνήμης XQD

Οι κάρτες μνήμες XQD φέρνουν ένα νέο επίπεδο ταχύτητας και απόδοσης.
Οι ενθουσιώδεις ερασιτέχνες αλλά και οι επαγγελματίες της φωτογραφίας, απολαμβάνουν σταθερή λήψη εικόνων RAW για καλύτερη ποιότητα εικόνας χρησιμοποιώντας τις νέες κάρτες μνήμης XQD. Χρησιμοποιώντας τις, σε συμβατές με XQD φωτογραφικές μηχανές DSLR, οι φωτογράφοι μπορούν να συλλάβουν μέχρι 100 καρέ *σε RAW, χάρη στην πολύ υψηλή ταχύτητα εγγραφής και μεταφοράς δεδομένων (μέχρι 125MB/s, 1Gbps, ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης) μέσω της διασύνδεσης PCIe.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάρτα μνήμης XQD μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το νέο φορμά ανατρέξτε στην ανακοίνωση της Compact Flash Association εδώ.