Το BranchOut εμφανίστηκε από το πουθενά και θέλει να ‘κερδίσει’ στη μάχη με το LinkedIn…

Το LinkedIn είναι ένα διάσημο corporate social networking site, μια ‘άλλη λύση’ σε σύγκριση με το Facebook στον κόσμο των corporate ενώ το BranchOut από την άλλη, είναι μια app στο Facebook αλλά κάνει κάτι παρόμοιο: βοηθά να βρει κανείς δουλειά.

Η εταιρία λοιπόν ανακοίνωσε πως μπόρεσε να συλλέξει 25 εκατομμύρια δολάρια σε Series C round χρηματοδότησης από την Mayfield και άλλους επενδυτές και έτσι έχει $49 εκατομμύρια συνολικά.

Σε αντίθεση με το LinkedIn, το BranchOut δεν δημιουργεί ένα δικό του social network αλλά ‘κάθεται’ πάνω στο Facebook των 800 εκατομμυρίως users. Ο αριθμός των καθημερινών χρηστών αυξήθηκε από τις 400,000 σε 13 εκατομμύρια από τότε που ετοιμάστηκε η mobile έκδοση της εφαρμογής και ο CEO του BranchOut, ο κος Rick Marini πιστεύει πως η app μπορεί να ‘κοντράρει’ το LinkedIn αν και το τελευταίο έχει 150 εκατομμύρια registered users.

Ο δε εν λόγω κύριος, επιμένει πως το LinkedIn είναι πιο ‘περιστασιακό’ – “LinkedIn is somebody I meet at a conference for 5 minutes. Facebook are (sic) my real friends and family, my supply network. These are people who will go out of their way to help me get a job,” λέει.

Από την άλλη με τέτοια χρηματοδότηση…