Ένα blog post της εταιρίας αναλυτών Forrester Research προβλέπει πως το  iPad θα είναι η συσκευή που θα προτιμούν επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Μέχρι το 2016, η Forrester αναμένει πως οι πωλήσεις  tablet θα φτάσουν τις 375 εκατομμύρια μονάδες και θα είναι μια αύξηση Χ7 σε σύγκριση με το σήμερα. Μιλάμε για πωλήσεις από 56 εκατομμύρια σήμερα σε 760 εκατομμύρια tablets το 2016 σε όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά λέει το blog post “Why tablets will become our primary computing device”, του αναλυτή της Forrester κου Frank Gillett με την αναφορά “Tablets will rule the future personal computing landscape.”

Η αναλυτής λέει πως θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα χάρη σε μπαταρίες καλύτερες και πιο μικρό μέγεθος και για καλύτερο sharing και λειτουργία σε ομάδες. Η εταιρία έχει δημιουργήσει περισσότερες content-creation apps για τα tablets, ειδικά όπως οι app developers αρχίζουν να αξιοποιούν τεχνολογίες.

Θα πεθάνει το PC; ο αναλυτής δεν το πιστεύει αλλά τα tablet θα τα είναι όντως αυτό που θέλουν οι υπάλληλοι και αυτό θα “…slow laptop sales.” Από την άλλη θα έχουμε 2 δις PC σε χρήση το 2016…