Το… ‘διαστημικό’ κράνος που είχε προβλήματα με video lag και jitter και, ουσιαστικά, είναι άχρηστο, τελικά θα φτάσει στα μαχητικά J-35.

Τα προβλήματ δεν σταματούν για το πρόγραμμα του F-35 αλλά και το high-tech με την ‘ενσωμάτωση’ των εικόνων – data fusion, είναι μεγάλο ατού, εφόσον δουλέψει…

Αυτό το κράνος δεν δοκιμάστηκε ποτέ μέσα στο F-35 αφού, αν και φιλόδοξο, αφού πρέπει να ενσωματώσει τα πάντα, δεν κατάφερνε να ενσωματώσει τα virtual feeds στο heads up display. Μιλάμε για την εικόνα από τον οπτομαγνητικό αισθητήρ – opto-magnetic tracker που συγκεντρώνει εικόνα από ΚΑΘΕ αισθητήρα.

Ο υποναύαρχος David Venlet του αμερικανικού Πενταγώνου, μιλά για μια διορθωτική κίνηση και ένα νέο μηχάνημα – “micro-inertial measurement unit” που θα λύσει τα προβλήματα στο σήμα και “signal processing changes in software and architecture” για να λύσει το video lag.

Ο κος Venlet λέει πως θα δοκιμαστεί φέτος με τα υπόλοιπα ζητήματα να λύνονται το 2013.”

Θα βελτιωθούν και οι κάμερες του κράνους ενώ συνολικά, μέχρι να λυθούν όλα τα ζητήματα, υπάρχει για το F-35 ένα εναλλακτικό κράνος που ετοίμασε η BAE Systems.